Hato blijft nuchter ondanks doorbraak bij Ajax: 'Het voelt voor mij niet als een droom'

door Timo Suur 21

Bron Het Parool

Hato blijft nuchter ondanks doorbraak bij Ajax: 'Het voelt voor mij niet als een droom'

door Timo Suur 21

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Jorrel Hato maakt grote stappen dit seizoen bij Ajax. De jongeling begon dit voetbaljaar in het hoogste jeugdelftal, maar maakt nu iedere keer deel uit van de wedstrijdselectie. In gesprek met Het Parool blijft de verdediger nuchter , terwijl hij voor de buitenwereld een ijzersterke indruk maakt.

'Het kan snel gaan', zo stelt Hato. Hij ziet Ajax O18 echter nog altijd als zijn eigen team, maar bij trainingen staat hij nu tegenover spelers als Francisco Conceição en Mohammed Kudus. 'Dan denk ik weleens: hé, in mijn eigen team pak ik vaker ballen af.' Het talent van Ajax praat niet graag over zichzelf. 'Als ik ergens nieuw ben, kijk ik ook altijd de kat uit de boom.'

Hato werd op negenjarige leeftijd ontdekt door scouts van Sparta Rotterdam. De club uit Rotterdam heeft een samenwerkingsverband met Ajax en zodoende kon Hato na drie jaar bij de Rotterdammers de stap maken naar de Amsterdammers. 'Dat was een moeilijke keuze', zegt de jongeling. 'Ik had het erg naar mijn zin in mijn eigen team bij Sparta. Dat laat je dan allemaal achter. Ik weet nog dat ik alle voor- en nadelen op een rijtje had gezet. Vier keer per week heen en weer reizen is veel. Maar het is wel Ajax, een topclub. Uiteindelijk waren er meer plusjes dan minnetjes. Het was mijn eigen keuze om te gaan. Mijn ouders stonden achter die beslissing en zij steunden mij.'

De familie is belangrijk voor Hato. Zijn ouders waren erbij toen hij zijn debuut maakte tegen FC Den Bosch in de TOTO KNVB Beker, terwijl zijn broertje thuis voor de televisie zat. 'Het is mooi dat zij alles van zo dichtbij kunnen meemaken', zo zegt de speler van Ajax, die tevens familie heeft op Curaçao. 'Ik weet niet of oma mijn wedstrijden kan zien, maar ze volgt mij wel. En anders hoort ze het van mijn vader, die belt haar elke dag.' Hato heeft ook nog een broertje. Hij speelt bij Sparta Rotterdam. 'Maar hij loopt nu stage bij Ajax', lacht Hato.

Er lonken weer kansen voor Hato

Er lonken weer kansen voor Hato tegen PSV. Edson Álvarez is geschorst voor de belangrijke wedstrijd in Eindhoven en zodoende nemen de kansen op speeltijd weer toe voor de jongeling. Hato wil niet op de feiten vooruitlopen. 'Het voelt voor mij niet als een droom. Ik ben ook niet echt nerveus voor een wedstrijd', zo blijft Hato nuchter. Ajax en PSV nemen het komende zondag om 14.30 uur tegen elkaar op in het Philips Stadion. Beide ploegen staan nu op 62 punten en de winnaar kan dus goede zaken doen in de strijd om de tweede plek.

Denk jij dat Ajax wint op bezoek bij PSV?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.