Van Stee: 'Als Sparta de financiële middelen heeft, zou ik samenwerking met Ajax stoppen'

door NielsOpdam 57

Bron Sparta naar Voren!

Van Stee: 'Als Sparta de financiële middelen heeft, zou ik samenwerking met Ajax stoppen'

door NielsOpdam 57

Bron Sparta naar Voren!

Laatst geüpdatet

Henk van Stee vindt dat Sparta Rotterdam moet stoppen met de samenwerking met Ajax als de Rotterdamse club de financiële middelen heeft. Dat vertelt de voormalig technisch directeur van Sparta in de podcast Sparta naar Voren! van Rijnmond.

Sinds het voorjaar van 2019 hebben Ajax en Sparta een samenwerkingsovereenkomst. De Amsterdammers betalen een vergoeding aan de Rotterdammers en daarvoor mag Ajax ieder jaar drie spelers jonger dan 15 jaar overnemen. 'Ik stond zelf achter de deal, dus het is niet zo dat ik achteraf ga zeggen: We hebben het slecht gedaan. Ik vind dat die deal heel goed was. Het was noodzaak, want je had dat geld nodig', begint Van Stee zijn verhaal.

De voormalig technisch directeur legt uit dat Ajax door de samenwerking de mogelijkheid krijgt om spelers voor een aantal weken te testen. 'De mensen van Ajax krijgen daardoor een veel beter beeld van een speler, dus die drempel is weg... Op het moment dat Sparta de financiële middelen in de toekomst heeft, dan zou ik per direct stoppen met de samenwerking. In plaats van dat Ajax drie talenten pakt, pakken ze er dan misschien maar één.'

'Overmars zei: je krijgt spelers mits jullie op gras gaan spelen'

Gerard Nijkamp, de opvolger van Van Stee, schijnt de samenwerking met Ajax juist te willen uitbreiden. 'Ik begrijp Nijkamp als hij het wil gaan uitbreiden, maar daar bedoelt hij denk ik mee dat hij spelers van Ajax 1 krijgt', reageert Van Stee daarop. 'Ik heb vaak met Overmars gesproken en hij zei dan: Henk, je krijgt spelers mits jullie op gras gaan spelen. Als Sparta de samenwerking wil uitbreiden en je krijgt er spelers voor, maar dan moet je wel goede spelers krijgen...' Sinds dit seizoen speelt Sparta haar thuiswedstrijden overigens op een natuurgrasmat.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.