'Hanni en Engels zouden goed bij Ajax passen'

door SJvanveen 7

'Hanni en Engels zouden goed bij Ajax passen'

door SJvanveen 7

Laatst geüpdatet

België kijkt zeker niet laatdunkend naar Nederland, nu het land het EK heeft gemist. 'We kijken zo helemaal niet. Zij komen hier zeker weer sterker uit in de toekomst', stelt Urbain Haesaert tegenover Ajax Showtime. De Belgische scout ziet genoeg mogelijkheden voor de Eredivisie.

Invloed Ajax op Belgisch voetbal
Momenteel is het verschil tussen België en Nederland aanwezig en dat België de laatste jaren zo’n goede ontwikkeling heeft doorgemaakt, heeft mede met de verbeterde opleidingen te maken. In Nederland is de kwaliteit en de inhoud van de opleidingen juist een groot issue op dit moment.

Hoofd jeugdopleiding bij Anderlecht, Jean Kindermans, sprak onlangs in De Volkskrant over de invloeden van Ajax op Belgische opleidingen en Haesaert beaamt dat. 'Ik ben het volledig eens. Ik vind dat we in de Belgische opleidingen veel opgestoken hebben van ploegen als Ajax en mogelijk doen we nu niet meer onder wat opleiding betreft. De A-kern van Anderlecht bestond vorig seizoen voor 53% uit zelf opgeleide spelers en onze U19 stond voor het tweede jaar op rij in de halve finales van de Youth League.'

Transfers
De kwaliteit van de opleidingen in Brussel en Amsterdam is groot en een jaar geleden transfereerde Francesco Antonucci van de jeugd van Anderlecht naar de jeugd van Ajax. In de toekomst kunnen zulke transfers zomaar weer plaatsvinden. 'Er staan zeker jeugdspelers van Anderlecht op de radar van Ajax, maar op namen ga ik niet in', zegt Haesaert logischerwijs.

Waar Ajax wel spelers uit kan halen, is de Belgische Pro League. Haesaert noemt wat namen die interessant kunnen zijn voor de Amsterdammers. 'Ik vind Sofiane Hanni, die van Mechelen naar Anderlecht gaat, een speler die ook bij Ajax zou passen. Verder is Björn Engels van Club Brugge een zeer sterke verdediger met voetballend vermogen en goed kopspel. Verdere namen moet ik je onthouden, dat begrijp je wel', lacht de super-scout.

In het begin van dit jaar had Ajax Showtime een groot interview met Urbain Haesaert, voormalig superscout bij Ajax. Dat interview is hier te lezen.

Door Sjors van Veen (Twitter: @SjorsvanVeen)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties