Hagebeuk komt laat op gang tegen Sparta

door ArthurV 3

Dani Hagebeuk heeft in de eDivisie een moeizame overwinning geboekt. Tegen Frank van der Slot van Sparta Rotterdam was Hagebeuk genoodzaakt om drie keer een achterstand weg te poetsen.

Al na vier minuten kopte Patrick Vieira Sparta naar een 1-0 voorsprong. Lang kon Van der Slot hier niet van genieten, want in de zeventiende minuut kwam namens Ajax de bal voor de linkervoet van Gareth Bale, welke keurig werd afgerond door Hagebeuk. In het restant van de eerste helft kwamen beide ploegen niet meer tot hele grote kansen. Vlak voor rust kreeg Hagebeuk echter weer een tegenslag te verwerken toen Sparta het net wist te vinden via Luis Hernandes.

Wederom hield Van der Slot de voorsprong niet lang op het scorebord, want gelijk na de pauze kwam Hagebeuk, via een eigen doelpunt van Laurent Blanc, op gelijke hoogte. Dani was echter weer terug bij af toen Van der Slot via Luis Suarez voor de derde maal op voorsprong kwam. Ditmaal hield de eSporter van Sparta geen stand, want nadat Hagebeuk via Cristiano Ronaldo op gelijke hoogte kwam, wist de Ajacied via Ruud Gullit (2x) en Cristiano Ronaldo uit te lopen naar een 3-6 overwinning. Hierdoor behoudt Hagebeuk de koppositie in de eDivisie.