Groenen knalt Oranje Vrouwen naar WK-finale

door Thijs Zwagerman 722

Groenen knalt Oranje Vrouwen naar WK-finale

door Thijs Zwagerman 722

Laatst geüpdatet

De Oranje Vrouwen hebben door een minimale zege op Zweden de WK-finale bereikt. Nederland en Zweden hadden in een echte vechtwedstrijd een verlenging nodig om tot een winnaar te komen. Jackie Groenen groeide daarin uit tot matchwinnaar.

In de reguliere speeltijd kwamen beide landen dus nog niet tot scoren. Zweden was dichtbij, toen een schot net buiten het bereik van doelman Sari van Veenendaal op de paal van het Nederlandse eindigde. Namens Nederland kopte Vivianne Miedema uit een hoekschop op de lat.

In de bloedstollende verlenging schoot Groenen Oranje vervolgens naar de WK-finale, door vanuit de tweede lijn laag en zuiver uit te halen. In de finale is Amerika, dat dinsdagavond Engeland versloeg, de tegenstander van de Oranje Vrouwen.

Opstelling Nederland:

Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt, Bloodworth, Van Dongen; Spitse, Van de Donk, Groenen; Beerensteyn (72' Van de Sanden), Miedema, Martens (46' Roord).

Wissels Nederland:

Van Es, Dekker, Van de Sanden, Pelova, Jansen, Kaagman, Kop, Jansen, Kerkdijk, Roord, Van der Most, Geurts.

Opstelling Zweden:

Lindahl; Glas, Fischer, Sembrant, Eriksson; Bjorn, Asllani, Seger; Jakobsson, Blackstenius, Hurtig.

Wissels Zweden:

Andersson, Janogy, Falk, Ilestedt, Roddar, Zigiotti, Anvagard, Larsson, Musovic, Schough, Rubensson.

Doelpunten:

1-0 Jackie Groenen (99')

Bijzonderheden:

- De winnaar van dit duel plaatst zich voor de finale van het WK Vrouwen. Deze wordt zondag om 17.00 uur gespeeld tegen de Verenigde Staten. De verliezer van dit duel speelt zaterdag om 17.00 uur om de derde plaats tegen Engeland.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.