Grant was onder de indruk van Chelsea: 'Hele ploeg bestond uit internationals'

door Jari Perridon 15

Bron De Telegraaf

Grant was onder de indruk van Chelsea: 'Hele ploeg bestond uit internationals'

door Jari Perridon 15

Bron De Telegraaf

Chasity Grant (22) kan vrijdagavond zomaar eens minuten gaan maken voor het Nederlands elftal tegen Italië. De speelster van de Ajax Vrouwen maakt dit seizoen grote stappen en is belangrijk voor het team van Suzanne Bakker. De kans zit er in dat ze wordt beloond voor haar goede spel. De uitwedstrijd tegen de Italianen is de eerste van de EK-kwalificatiecampagne.

Het Nederlands elftal wordt op dit moment geteisterd door veel blessures. Dat maakt de opgave niet makkelijker tegen de Italiaanse vrouwen. Grant speelde dit seizoen al eerder in Italië, met Ajax. In de groepsfase van de Champions League verloren de Ajax Vrouwen met 3-0 van AS Roma. Grant weet nog goed wat er misging. 'We speelden niet slecht, maar onze fouten werden keihard afgestraft. In plaats van te genieten, waren we veel te gespannen', vertelt ze tegenover De Telegraaf. Grant speelde elke wedstrijd mee in de groepsfase en is een vaste kracht in het elftal van Bakker.

Carrière verloop Grant 

Via een scout kwam ze in 2017 terecht bij ADO Den Haag. 'Ik kon kiezen uit het CTO-talententeam in Amsterdam of ADO. Omdat ik een familiemens ben en Den Haag niet zo ver was, heb ik gemakshalve voor ADO gekozen', vertelt ze daarover. Op haar negentiende maakte ze alsnog de stap naar Amsterdam. 'Nou goed, je wordt natuurlijk ook ouder. Bij ADO heb ik de knop op een gegeven moment omgezet. Mensen zeiden tegen me: weet je Chas, als je de top wilt halen, moet je er alles aan doen. En ik wil de top halen.'

Grant speelde tot op heden pas één interland. Maar ze laat blijken dat de wedstrijden in de Champions League ook als interlands voor haar aanvoelden. 'We zaten met Roma, PSG en Bayern natuurlijk al in een loodzware poule. Toen we in de kwartfinale tegen Chelsea speelden, bestond die hele ploeg uit internationals. En stuk voor stuk topspeelsters.' In eigen huis verloren de Ajax Vrouwen kansloos van Chelsea (0-3), maar in Londen werd de eer hersteld. Het werd 1-1 en Grant scoorde namens Ajax, iets wat weinig spelers lukt op bezoek bij de Londenaren. 'Ja, dat besef begint langzaam in te dalen. Het was echt hartstikke mooi.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.