Ajax Vrouwen verliest van Heerenveen en kan landstitel vergeten

door Roemer Smid 17

Bron AS

Ajax Vrouwen verliest van Heerenveen en kan landstitel vergeten

door Roemer Smid 17

Bron AS

Laatst geüpdatet

De Ajax Vrouwen verloren zondag verrassend met 2-1 van laagvlieger SC Heerenveen en lijken zo de landstitel te verspelen. Concurrent FC Twente heeft de titel nu voor het grijpen. De Ajax Vrouwen kunnen met deze nederlaag geen mooi einde geven aan een week waarin ze topploeg Chelsea op 1-1 wisten te houden in de Champions League.

Ajax kwam na een halfuur spelen op 0-1 voorsprong en leek zo op een gemakkelijke overwinning af te stevenen tegen de nummer tien van de Vrouwen Eredivisie. Het liep echter allemaal anders. Sterkhouders Lily Yohannes en Isa Kardinaal werden gewisseld en Heerenveen vond het net twee keer in zes minuten.

FC Twente staat nu zeven punten voor op de Amsterdammers en met nog maar drie wedstrijden te gaan lijkt het een gelopen race. FC Twente kan op 21 april kampioen worden. Ze spelen dan de uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

Slecht einde van een prima week

Met deze nederlaag eindigen de Ajax Vrouwen een prima week met een mineur. Woensdag wisten de vrouwen topploeg Chelsea nog op een 1-1-gelijkspel te houden in de Champions League. Een mooie prestatie, zeker nadat Ajax in eigen huis kansloos ten onder ging tegen de Londenaren. Ajax ligt ondanks het gelijkspel wel uit de Champions League.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.