Godts wint én overtuigt bij België O19, Bounida en Abildgaard zegevieren ook

door Jesse ter Haar 15

Bron AS

Godts wint én overtuigt bij België O19, Bounida en Abildgaard zegevieren ook

door Jesse ter Haar 15

Bron AS

Laatst geüpdatet

Mika Godts heeft dinsdag een goede beurt gemaakt bij België Onder 19. De vleugelaanvaller van Ajax had een belangrijke rol in de wedstrijd tegen Tsjechië. Verder kwamen ook talenten Lasse Abildgaard en Rayane Bounida in actie met hun nationale ploeg.

Mika Godts won met België O19 met 3-1 van de leeftijdsgenoten uit Tsjechië. De aanvaller stond in de basis bij België en bekroonde dat met een doelpunt en een assist. Zelf schoot de Ajacied een strafschop binnen voor de 1-0, maar ook was hij van waarde door de tweede Belgische treffer voor te bereiden.

Verder kwam Abildgaard dinsdag in actie met Denemarken O19. De jeugdspeler van Ajax - die normaal gesproken vooral in actie komt als rechtsbuiten - stond in de basis en wist net als Godts te winnen met zijn ploeg. De Ajacied en de zijnen waren in een oefenduel met 2-1 te sterk voor Israël O19.

Bounida schittert

Ajax-talent Bounida speelde dinsdag met België O18. De creatieveling eiste de hoofdrol op door tweemaal trefzeker te zijn namens zijn team. De leeftijdsgenoten uit Zweden werden met 3-1 aan de kant gezet. Het Marokko O17 van Yassir El Aissati en Zakaria Ouazane beleefde dinsdag een pijnlijke voetbaldag. Van Portugal werd er met 6-0 verloren.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.