Geruchtenmolen: 'Ajax heeft 25 miljoen euro over voor Turkse middenvelder Güler'

door Justin Fokkens 730

Bron AS

Geruchtenmolen: 'Ajax heeft 25 miljoen euro over voor Turkse middenvelder Güler'

door Justin Fokkens 730

Bron AS

Laatst geüpdatet

De transfermarkt is gesloten, maar dat betekent niet dat er geen geruchten meer zijn omtrent mogelijk nieuwe en mogelijk vertrekkende spelers van Ajax. In de Geruchtenmolen lees je de laatste transfergeruchten rond de club, maar denk eraan: neem het soms met een korreltje zout!

Dinsdag 18 april

'Ajax heeft 25 miljoen euro over voor Turkse middenvelder Güler'

Ajax zou opnieuw zijn oog hebben laten vallen op een tweetal talenten. Het Turkse Play Spor meldt dat de Amsterdammers interesse hebben in de 18-jarige aanvallende middenvelder Arda Güler, en daarbij bereid zijn een bod van 25 miljoen euro op de speler van Fenerbahce uit te brengen. Bovendien wordt gemeld dat de Nederlandse recordkampioen de verrichtingen van de 22-jarige Sacha Boey, verdediger van Galatasaray, in de gaten houdt.

'Huntelaar spreekt woensdag met Galatasaray over Aktürkoğlu'

Klaas-Jan Huntelaar, de technisch manager van Ajax, zou woensdag het gesprek aangaan met een delegatie van Galatasaray. Volgens Le Marke Sports wordt er gesproken over Kerem Aktürkoğlu. Naar verluidt zou Ajax inzetten op een transfersom van vijftien miljoen euro, terwijl de Turken het liefst twintig miljoen euro willen zien voor Aktürkoğlu.

'Lucca kan rekenen op interesse vanuit België en Italië'

Lorenzo Lucca kan rekenen op interesse vanuit België en Italië, zo meldt CalcioMercato. Vanuit België zou Club Brugge interesse hebben, terwijl Bologna, Sassuolo en Salernitana de Italiaanse clubs met belangstelling zijn. Lucca wordt dit seizoen gehuurd van AC Pisa, maar het lijkt er op dit moment niet op dat Ajax de optie tot koop gaat lichten. Zelf zou Lucca graag bij Ajax willen blijven, zo liet hij laatst weten. 'Ik wil gewoon bij Ajax blijven en hier doelpunten maken. Mijn toekomst ligt niet in Italië.'

'Ajax zou ook Turkse Messi Ömür hebben bekeken'

Geen dag gaat tegenwoordig voorbij zonder dat Ajax wordt gelinkt aan een speler uit de Turkse competitie. Op dinsdag is het Abdülkadir Ömür die door Sabah Spor aan Ajax wordt gelinkt. De speler van Trabzonspor wordt in Turkije de Turkse Messi genoemd en dus zijn de verwachtingen hoog. De 23-jarige aanvallende middenvelder heeft bij Trabzonspor nog een contract tot de zomer van 2027.

Maandag 17 april

'Ajax toont interesse in Celtic-aanvaller Abada'

Ajax heeft interesse in Celtic-aanvaller Liel Abada, zo schrijft de Schotse tak van Sky Sports op maandag. De 21-jarige vleugelspeler is gedurende het huidige seizoen in de gaten gehouden door de Amsterdamse club en volgens de berichtgeving 'positioneert' Ajax zich momenteel om de zomer toe te slaan. Overigens is Abada geen vaste basisspeler bij Celtic. Hij kwam maar liefst 41 keer in actie, maar deed dat voornamelijk als wisselspeler. Naast Ajax zouden ook clubs uit Engeland en Portugal hem volgen.

'Huntelaar ook in Turkije voor Gedson Fernandes'

Klaas-Jan Huntelaar heeft een 'verrassingsbezoek' gebracht aan Besiktas - Trabzonspor, zo schrijft Sabah Spor. Men beweert dat de oud-voetballer van Ajax met bovengemiddelde interesse naar Besiktas-middenvelder Gedson Fernandes keek. Er wordt niet uitgesloten dat de Amsterdammers zich in de zomer melden voor de Portugees, die indruk maakt in de Turkse competitie. Eerder speelde Fernandes al voor clubs als SL Benfica, Galatasaray en Tottenham Hotspur.

'Ajax heeft Turks talent Akman van Galatasaray op het lijstje staan'

Ajax zou interesse hebben in het Turkse talent Efe Akman van Galatasaray, schrijft de Turkse journalist Burhan Can Terzi. De zeventienjarige speelt als controlerende middenvelder bij de Turkse topclub. Klaas-Jan Huntelaar is in Turkije om meerdere Turkse spelers te bekijken, zo weet Fotomac te melden. De technisch manager van Ajax zou ook Kerem Aktürkoglu, eveneens speler van Galatasaray, hebben bekeken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.