Gemeente Amsterdam treft veiligheidsmaatregelen rond Ajax - Union Berlin

door Jesse ter Haar 42

Bron Het Parool

Gemeente Amsterdam treft veiligheidsmaatregelen rond Ajax - Union Berlin

door Jesse ter Haar 42

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

De gemeente Amsterdam heeft veiligheidsmaatregelen getroffen rond de wedstrijd van Ajax tegen Union Berlin, zo weet Het Parool donderdag te melden. Burgemeester Femke Halsema wil 'een veilig verloop' van de wedstrijd en neemt daarbij geen risico's.

Zo zijn op de dag van de Europa League-ontmoeting meerdere gebieden in Amsterdam aangemerkt als veiligheidsrisicogebied. 'Op de Dam, het Wallengebied, het Centraal Station en rond de Johan Cruijff Arena kan de politie iedereen preventief fouilleren', zo valt te lezen.

Het hoofddoel van de maatregelen is het waarborgen van ieders veiligheid voor, tijdens en na de wedstrijd van Ajax. De burgemeester hoopt middels het fouilleren te voorkomen dat voorwerpen als vuurwerk of wapens de Johan Cruijff ArenA in kunnen. De gebieden in Amsterdam gelden van 12.00 tot 00.00 uur als veiligheidsrisicogebied.

Gezichtsbedekkende kleding

Verder komt er van Halsema ook een mededeling voor de toekomst. Vanaf heden zal er strenger worden gecontroleerd op het gebruik van gezichtsbedekkende kleding. 'Supporters die uit zijn op ongeregeldheden dragen vaak gezichtsbedekkende kleding om herkenning te voorkomen en straffen te ontlopen, aldus de gemeente in een persbericht. Het bezit van bijvoorbeeld een bivakmuts kan een stadionverbod opleveren van zes maanden. Bij het daadwerkelijk dragen ervan kan een stadionverbod van 18 maanden worden opgelegd.'

Denk jij dat Ajax donderdag in eigen huis wint van Union Berlin?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.