Geen vlaggen met politiek statement meer welkom in Johan Cruijff ArenA

door Roemer Smid 269

Bron X

Geen vlaggen met politiek statement meer welkom in Johan Cruijff ArenA

door Roemer Smid 269

Bron X

Laatst geüpdatet

De AFCA supportersclub van Ajax meldt op X dat er geen vlaggen in de Johan Cruijff ArenA mogen hangen waar een politiek statement mee wordt uitgedragen. Tijdens de wedstrijd tegen sc Heerenveen ging het mis op de F-Side toen pro-Israel met pro-Palestina supporters op de vuist gingen.

In de wedstrijd tussen Ajax en Heerenveen werden er op de tribune van de harde kern van de Amsterdamse club pro-Palestijnse vlaggen getoond. Er ontstond vervolgens een vechtpartij tussen pro-Israel en pro-Palestina aanhangers. De Ajax Supporters Delegatie heeft in een statement laten weten geen vlaggen met een politiek statement in het stadion te wensen.

‘Wij willen niet langer dat er vlaggen in de Johan Cruijff Arena hangen van landen waar een oorlog gaande is of waarmee een politiek statement wordt uitgedragen,’ schrijft de supportersclub op X. ‘Iedereen is op de hoogte dat er in de wereld veel gebeurt. Er zijn veel oorlogen of andere verschrikkelijke situaties gaande in diverse landen.’

Ajaxvlag

Ajax speelt donderdag om 18.45 uur het Europese thuisduel tegen Brighton & Hove Albion. Ajacieden die toch vlaggen naar de wedstrijd mee willen meenemen worden door de Ajax Supporters Delegatie verzocht om vlaggen van Ajax of de andreaskruisen van Amsterdam mee te nemen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.