'Gedrag Overmars was alom bekend, bij het personeel en op directieniveau'

door Jesse ter Haar 248

Bron Algemeen Dagblad

'Gedrag Overmars was alom bekend, bij het personeel en op directieniveau'

door Jesse ter Haar 248

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Het grensoverschrijdende gedrag van Marc Overmars was binnen de club Ajax alom bekend, zo schrijft het Algemeen Dagblad na het spreken van inmiddels voormalig medewerksters van Ajax. Het vertrek van de voormalig directeur voetbalzaken kwam binnen de club dus niet geheel als verrassing.

Overmars zou binnen Ajax zelfs de bijnaam van 'vieze oom' gekregen hebben naar aanleiding van zijn gedragingen op de werkvloer. Mede daarom zijn de oud-medewerksters van de Amsterdamse club dan ook van mening dat de clubleiding haast wel op de hoogte geweest móét zijn van het gedrag van de directeur.

De wegen van Ajax en Overmars scheidden echter pas officieel op zondagavond. Het gebeurde na een eerdere mail die Edwin van der Sar - na de misstanden bij The Voice of Holland - naar het personeel had gestuurd, waarin hij eenieder opriep zich te melden wanneer zij binnen de club te maken zouden krijgen met grensoverschrijdend gedrag.

Harde gevolgen voor Ajax

Hierna kwam het verhaal van de medewerksters dus naar buiten en gingen Overmars, Van der Sar en de Raad van Commissarissen dus met elkaar in gesprek met als uitkomst het ontslag van Overmars. Hij reageerde door te zeggen: 'Ik schaam me kapot.'

Daags na het ontslag dreunde het nieuws behoorlijk door binnen de club. Niet alleen komen er meer details naar buiten over de gedragingen van Overmars - hij zou dickpics gestuurd hebben naar de medewerksters - ook sprak hoofdsponsor Ziggo uit de situatie goed in de gaten te houden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties