Fraser bevestigt nieuws: 'Dat zou voor mij het ideaalplaatje zijn'

door Gino Haverkamp 30

Fraser bevestigt nieuws: 'Dat zou voor mij het ideaalplaatje zijn'

door Gino Haverkamp 30

Laatst geüpdatet

Henk Fraser is inderdaad benaderd voor de rol als assistent-bondscoach van Louis van Gaal, zoals eerder al gemeld werd, en laat weten ook open te staan voor de baan. De hoofdcoach van Sparta Rotterdam bevestigt dat er nog sprake is van een 'aftastfase', maar klinkt positief.

'Volgens mij pas ik in het profiel, als gekleurde trainer', reageert de oefenmeester, verwijzend naar een speciale diversiteitscommissie bij de KNVB, op het nieuws. Hij ziet dat overigens niet als een probleem. 'Of dat vreemd klinkt? Ach, iedereen weet dat ik totaal niet in dat soort termen denk. Het zal een combinatie zijn van factoren', laat hij weten aan De Telegraaf.

Een dubbelfunctie, waarbij Fraser zijn baan bij Sparta Rotterdam combineert met zijn job bij Oranje, is volgens de coach geen probleem. 'Dat zou voor mij eigenlijk wel het ideaalplaatje zijn als ík het voor het zeggen zou hebben. Los van alle belangen of zaken, die ik zou kunnen aanhalen. Ik heb het onwijs goed naar mijn zin bij Sparta. Maar alles wat ik nu zeg, is voorlopig voor mijn beurt spreken.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties