'FC Metz denkt aan het huren van Mikautadze; Franse club sluit niets uit'

door Bart Veenstra 487

Bron Mohamed Toubache-Ter

'FC Metz denkt aan het huren van Mikautadze; Franse club sluit niets uit'

door Bart Veenstra 487

Bron Mohamed Toubache-Ter

Laatst geüpdatet

FC Metz zou er naar verluidt aan werken om Georges Mikautadze op huurbasis terug te halen naar de club. De Georgische aanvaller maakte in de zomerse transferperiode de overstap naar Ajax, maar in Amsterdam komt hij amper aan spelen toe. Journalist Mohamed Toubache-Ter schrijft erover op X.

'Metz probeert hem (Mikautadze, red.) op huurbasis te krijgen', schrijft de verslaggever onder meer op X. Of het tot een transfer gaat komen, is nog maar de vraag. Zo is het onduidelijk of Ajax wil meewerken aan een transfer van de Georgiër, die in de zomer nog voor zestien miljoen euro werd gekocht. Wel lijkt het geen geheim dat Ajax mogelijk ruimte wil maken voor nieuwe spelers.

Mikautadze kwam tot op heden pas in vier duels voor Ajax in actie. In die vier wedstrijden kwam hij bovendien tot slechts 165 minuten. Daarnaast wist hij nog niet te scoren en gaf hij nog geen assist. Bij FC Metz ging het hem een stuk beter af: daar was hij in 45 wedstrijden goed voor 26 goals en 10 assists.

Reactie FC Metz

Toubache-Ter, de journalist die het nieuws brengt, was in de zomer overigens de eerste die wist te melden dat Ajax interesse had in de international van Georgië. Namens FC Metz is er al gereageerd op het nieuws. Voorzitter Bernard Serin zegt het volgende, geciteerd door LetsgoMetz: 'Wij kunnen altijd luisteren naar wat Ajax met hem van plan is. Als ze van plan zijn het uit te lenen, zouden we dat verwelkomen. Maar voorlopig zijn we er nog niet.'

Hierop heeft Toubache-Ter inmiddels ook gereageerd door het volgende te schrijven op X: 'Wat een bedrieger is meneer Bernard Serin. Het is normaal, hij zit in zijn rol, maar op deze manier erover praten is al een leuk antwoord', aldus Toubache-Ter, die met zijn woorden lijkt aan te geven dat er mogelijk al meer speelt.

Van 't Schip lovend over Mikautadze

Ajax' nieuwe trainer John van 't Schip maakte nog geen gebruik van Mikautadze, al was hij wel al twee keer lovend over de Georgiër. De oefenmeester zei eerder het volgende: 'Mikautadze heeft een hele fijne touch en kan geweldig afmaken, wat we gezien hebben op de training. Bij hem is het misschien nog dat hij zich moet aanpassen aan de manier van hoe we als Ajax willen spelen. Als je de bal verliest, wat doe je dan? En hoe ga je druk geven? Dat zijn dingen waar hij misschien iets meer tijd voor nodig heeft. Maar dat hij kan voetballen, is wel duidelijk. We zullen zeker nog wel gebruik gaan maken van hem.'

Voorafgaand aan het duel met sc Heerenveen volgde de volgende teksten van Van 't Schip over Mikautadze. 'Mikautadze is weer een ander type die ook aan moet gaan haken in onze speelwijze. In het omschakelen, als we de bal verliezen dat hij gelijk reageert. Dat moet hij wat meer gaan doen, dan gaat hij ook meer spelen. Ik hoop dat ik hem vandaag ook weer wat minuten kan geven, want het is een speler die iets anders heeft dan de anderen', aldus de trainer, die de Georgiër uiteindelijk de hele wedstrijd op de bank hield.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.