'Faber (15) van FC Nordsjælland staat in de belangstelling van Ajax'

door Bart Veenstra 35

Bron ESPN

'Faber (15) van FC Nordsjælland staat in de belangstelling van Ajax'

door Bart Veenstra 35

Bron ESPN

Ajax zou interesse hebben in William Faber van FC Nordsjælland. Dat meldt ESPN vrijdag. De vijftienjarige Deen speelt dit weekeinde met zijn club op de Future Cup op Sportpark de Toekomst.

ESPN brengt vrijdag een vooruitblik op de Future Cup en geeft aan op welke talenten er dit weekeinde gelet moet worden. Een van de spelers die genoemd wordt, is Faber van FC Nordsjælland. Het medium schrijft het volgende: 'Met William Faber heeft FC Nordsjælland is een goede bekende van Ajax in de gelederen. De vijftienjarige Deen staat namelijk in de interesse van de Amsterdammers.'

Volgens ESPN is Faber een rechtsbenige creatieveling die bij FC Nordsjælland normaal gesproken als hangende rechtsbuiten speelt. 'De jongeling koppelt zijn goede overzicht aan een mooie techniek en is één van de blikvangers van Future Cup-titelhouder FC Nordsjælland', aldus ESPN.

Future Cup start zaterdag

De Future Cup gaat aankomende zaterdag van start. De Denen nemen het in de poulefase van het toernooi op tegen RSC Anderlecht, Paris Saint-Germain en Sporting Portugal. Vorig jaar wist FC Nordsjælland de Future Cup te winnen.

De talenten van Ajax zitten in een andere groep. De talentvolle Amsterdammers nemen het in de poulefase van de Future Cup op tegen de leeftijdsgenoten van Manchester City, FK Partizan en CF Pachuca. Het complete toernooiprogramma kun je hier inzien.

ESPN geeft overigens ook aan op welke Ajax-talenten er gelet moet worden. Dat zijn middenvelder Sean Steur en aanvaller Emre Ünüvar. Ook op deze site valt een voorbeschouwing op het toernooi te lezen. In deze voorbeschouwing komen jeugdwatchers Wessel Kroon en Bram Bark aan het woord. Zij hebben ook de selectie van Ajax uitgelicht. Dat kun je hier lezen.

In aanloop naar het toernooi blikte Ajax Showtime ook terug met enkele spelers van Ajax uit het verleden. Zo sprak deze site met Donny van de Beek, Timothy Fosu-Mensah en Matthijs de Ligt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.