Enoh over derde ster: 'Het was gewoon springen, schreeuwen en gek doen'

door Melle Goekoop 8

Bron Ajax Podcast

Enoh over derde ster: 'Het was gewoon springen, schreeuwen en gek doen'

door Melle Goekoop 8

Bron Ajax Podcast

Laatst geüpdatet

Eyong Enoh wist niet wat hem overkwam toen hij met Ajax in 2011 tegen FC Twente de titel pakte. Voor de Kameroenees was het de eerste officiële hoofdprijs die hij pakte en dat blijft hem altijd bij, vertelt hij in de Ajax Podcast.

'Die derde ster was het bijzonderste', antwoord Enoh op zijn meest memorabele prijs. 'Het blijft in de herinneringen hangen: op de laatste dag, de goals, de wedstrijd, de atmosfeer, de fans en de huldiging natuurlijk. Voor mij was het voor het eerst dat ik een een grote prijs won, dus dat maakte het zo geweldig.'

'Om de atmosfeer van de kleedkamer (na zo een titelwinst, red.) vast te leggen, heb je een 360-graden camera nodig. Het was gewoon springen, schreeuwen en gek doen. Een paar spelers pakten de coach op en gooiden hem in het zwembad. Ik heb dat nog nooit eerder gezien', vertelt Enoh. 'Ik zat in de kleedkamer en kreeg in een keer een plas champagne in mijn gezicht. Ik drink zelf geen alcohol en vond het dus ook vies, maar door het moment vond ik het toen heerlijk.'

Daarna ging het feest door in de stad, maar niet tot in de late uurtjes voor Enoh. 'Ik was zelf al moe van alles om één uur. Het was allemaal heel intens. Ik moest echt gaan rusten daarna, alhoewel een groot deel van de selectie nog even doorging', sluit de middenvelder, die op dit moment voor de Ajax Amateurs voetbalt, af over dat kampioenschap.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.