Emery reageert op tijdelijke promotie Maduro: 'Natuurlijk volg ik hem'

door Jesse ter Haar 26

Bron ESPN

Emery reageert op tijdelijke promotie Maduro: 'Natuurlijk volg ik hem'

door Jesse ter Haar 26

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Unai Emery is onder de indruk van de persoon achter Hedwiges Maduro, zo laat de Spaanse oefenmeester van Aston Villa weten in gesprek met ESPN. De twee werkten in het verleden samen bij Valencia en daarbij kijkt Emery terug op een mooie tijd.

Maduro kwam tussen 2004 en 2008 als speler uit voor het eerste elftal van Ajax. Na 107 duels in het wit-rood-wit koos hij voor een avontuur in het buitenland. Valencia nam hem over van Ajax en bij die club zou de huidige interim-trainer van de Amsterdammers vier jaar blijven spelen. Emery was tijdens diezelfde vier jaar de eindverantwoordelijke bij Valencia en kan zich de samenwerking nog goed herinneren.

Donderdag speelt Emery met Aston Villa tegen AZ en dus is hij in Nederland. In aanloop naar dat duel werd hem ook kort naar Maduro gevraagd. 'Hij is een geweldig mens en hij was een goede speler. Natuurlijk volg ik hem. Hij was altijd heel leergierig over voetbal en coaching. Toen ik zijn trainer was, was hij een goed persoon. Altijd heel aardig.'

Trainerscarrière Maduro

De verslaggever van dienst vraagt of de coach hoge verwachtingen heeft van de trainerscarrière van Maduro, maar daar gaat hij niet echt op in. Wel brengt hij naar voren dat Maduro als speler al erg met het spelletje bezig was. 'Toen hij jong was, als speler, wilde hij altijd al leren van de trainer. Ik herinner me hem goed. Voor mij en voor hem is voetbal ons leven', klinkt Emery.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.