El Aissati en Ouazane groepswinnaar met Marokko O17 op WK-17 na winst tegen Indonesië

door Jon van Dam 9

El Aissati en Ouazane groepswinnaar met Marokko O17 op WK-17 na winst tegen Indonesië

door Jon van Dam 9

Laatst geüpdatet

Ajax-talenten Yasser El Aissati en Zakaria Ouazane zijn met Marokko O17 groepswinnaar geworden op het WK-17 in Indonesië. Door een 3-1 zege op de leeftijdsgenoten van het gastland stelde de ploeg van Saïd Chiba een plekje in de volgende ronde veilig.

Vleugelverdediger El Aissati speelde 61 minuten mee tijdens de overwinning van zijn team. In de 29e minuut zette Anas Alaoui de Atlasleeuwen op voorsprong via een benutte strafschop. Tien minuten later werd de score zelfs verdubbeld door Abdelhamid Ait Boudlal. Het lukte Marokko O17 niet om ongeschonden de rust te halen. Namens Indonesië O17 scoorde Nabil Asyura in de 42e minuut namelijk de aansluitingstreffer: 2-1.

In het tweede bedrijf wist Marokko O17 via Mohammed Hamony op een veilige 3-1 voorsprong te komen. Aanvaller Ouazane bleef het gehele duel op de bank nadat hij wel speelminuten maakte tegen Panama O17 en Ecuador O17. De Marokkaanse talenten eindigden met zes punten uit drie duels op de eerste plaats in groep A, terwijl zich Ecuador als runner-up plaatste voor de knock-outfase.

Opstelling Marokko O17:

Benrhozil; El Aissati (Zahouani 62'), Ait Boudlal, Bakhti, Koutoune; Chaikhoun, Katiba (Akoumi 78'); Maali (Boufandar 70'), Ennair (El Hannach 78'), Hamony; Alaoui (Azaouzi 70').

Wissels Marokko O17:

Akoumi, Azaouzi, Boufandar, Chlaghmo, El Hannach, Ezzarhouni, Jlid, Nazih, Ouazane, Zahouani.

Doelpunten:

1-0 Anas Alaoui (29', pen.)

2-0 Abdelhamid Ait Boudlal (39')
2-1 Nabil Asyura (42')
3-1 Mohammed Hamony (64')

Wil jij in aanmerking komen voor free bets voor de interlands van Oranje? Bij Jack's Casino ben je aan het juiste adres!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.