Drie Ajacieden terug te vinden in Team van de Week van De Telegraaf

door Cristian de Jong 0

Bron De Telegraaf

Drie Ajacieden terug te vinden in Team van de Week van De Telegraaf

door Cristian de Jong 0

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber, Steven Berghuis en Brian Brobbey zijn door Peter Boeve opgenomen in het Team van de Week van De Telegraaf. Ajax won afgelopen weekend op bezoek bij RKC Waalwijk met 1-4 en liep daarmee uit op de directe concurrenten.

Boeve zag dat Timber in de eerste helft moeite had. 'Hij had het de eerste helft moeilijker, omdat hij iemand naast zich had staan die niet met snelheid in de rug kan spelen (Daley Blind, red.). Hij is te compleet om alleen al het verdedigende werk te moeten oplossen.' Wel concludeert Boeve vervolgens dat de verdediger zich uitstekend herpakte in de tweede helft. 'De tweede helft met Calvin Bassey naast zich, die het Blind nog moeilijker maakte door (als linksback) linksbuiten te gaan lopen in de eerste helft, was Timber vele malen beter en zag je hoe goed hij is. Hij gaf een geweldige assist op Brobbey, die doordraaide richting de goal.'

Ook Berghuis is terug te vinden in het elftal. Boeve is van mening dat Berghuis de beste op het veld was. 'Hij was bij Ajax de man van dit weekend. Hij neemt Ajax op sleeptouw, hij is degene die het voetbal erin brengt', ziet Boeve. 'Zijn twee goals van buiten de zestien, waarvan die tweede echt weer-ga-loos was, waren nog niet eens alles. Die assist op Brobbey met de buitenkant van de voet, daar sta je ook van te likkebaarden. Spelers gaan al diep lopen als hij de bal krijgt.'

Brobbey stoomt zich klaar voor WK

Tot slot ziet Boeve dat Brobbey weer een geweldige wedstrijd speelde. 'Hij heeft bij Ajax wel even laten zien dat Alfred Schreuder wat foute keuzes in zijn opstelling heeft gemaakt. Maar Brobbey heeft het uitstekend gedaan en z’n moyenne is gigantisch.' Boeve is van mening dat de spits mee zou moeten naar het WK in Qatar. 'Hij moet mee naar het WK? Ja, natuurlijk! Dat is geen issue. Maar ik ga niet op de stoel van Louis zitten, dan zou hij boos worden', aldus Boeve.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.