Doekhi hoopt stiekem op meer: 'Dus wie weet wat er nog mogelijk is'

door Timo Suur 5

Bron ESPN

Doekhi hoopt stiekem op meer: 'Dus wie weet wat er nog mogelijk is'

door Timo Suur 5

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Danilho Doekhi was één van de grote uitblinkers aan de zijde van Union Berlin in de 3-1 overwinning op Ajax. De verdediger maakte het derde doelpunt voor de Duitsers vanuit een hoekschop. Na afloop stond de oud-speler van de Amsterdammers voor de camera van ESPN.

Doekhi heeft al vaker lovend gesproken over de sfeer in het stadion van zijn club. Hij vindt het bijzonder om te mogen voetballen in Berlijn. 'Dit is elke thuiswedstrijd negentig minuten lang, in elke competitie. Ze maken er altijd een spektakel van', zo vertelt de verdediger.

De oud-Ajacied blijft nuchter, ondanks alle bijzondere prestaties van dit seizoen. Het lag niet in de lijn der verwachting dat ze derde in de Bundesliga zouden staan en dat ze zo ver in de Europa League zouden komen. 'Maar we zijn aan een mooi seizoen bezig, dus wie weet wat er nog mogelijk is. We zijn een compacte ploeg, die moeilijk te verslaan is', zo zegt Doekhi.

Speciale wedstrijd voor Doekhi

Voor Doekhi was het een hele speciale wedstrijd tegen zijn oude werkgever. 'Dit is een hele mooie wedstrijd voor mij. Met familie en vrienden erbij, en dan nog scoren. Dat is heel mooi, dan komt er wel wat ontlading vrij.' Ze kunnen alleen niet te lang feestvieren in Berlijn, want zondag staat alweer een belangrijke wedstrijd op ze te wachten. 'We moeten het een klein beetje vieren, maar niet al te lang, want zondag wacht weer een loodzware opgave.' Dan neemt Union Berlin het op tegen Bayern München in de Allianz Arena. Een belangrijke wedstrijd in de titelstrijd.

Ajax ligt door de nederlaag uit de Europa League. Zodoende zijn er nog twee prijzen te winnen voor de Amsterdammers. Ze zitten nog steeds in de titelrace en staan in de kwartfinales van het bekertoernooi. Komende zondag wacht in de competitie een uitwedstrijd tegen Vitesse. In het bekertoernooi komen de Amsterdammers op 2 maart in actie tegen De Graafschap.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.