'Directeur Circuit Zandvoort in beeld bij Ajax in geval van vertrek Kroes'

door Jesse ter Haar 241

Bron BNR

'Directeur Circuit Zandvoort in beeld bij Ajax in geval van vertrek Kroes'

door Jesse ter Haar 241

Bron BNR

Robert van Overdijk is in beeld bij Ajax voor een eventuele functie als directeur, zo vertelt Jaap de Groot bij BNR. Het lijkt te gaan om een rol als algemeen directeur en dat zou alleen van toepassing kunnen worden wanneer Alex Kroes definitief vertrekt bij Ajax. Overigens zou ook AZ interesse hebben in Van Overdijk.

Eerder op de dinsdag maakte Ajax bekend dat de club Kroes heeft geschorst. Dit vanwege het aankopen van 17.000 aandelen in de club enkele dagen voordat hij werd aangesteld als de nieuwe algemeen directeur. De bestuurder, op wie maandenlang werd gewacht wegens een concurrentiebeding in zijn verbintenis met AZ, zou hebben gehandeld met voorkennis.

Voor nu is Kroes geschorst, maar een permanente beëindiging van de samenwerking zou tot de mogelijkheden behoren. De huidige status is dat de directeur alle feiten op tafel legt bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De uitkomst van dat onderzoek zou overigens niet direct gekoppeld zijn aan het wel of niet wegsturen van Kroes als algemeen directeur van Ajax.

Tegelijkertijd zou Van Overdijk dus al in beeld zijn bij Ajax. 'Het is voor achter de hand', vertelt journalist Jaap de Groot op de radio. 'Robert van Overdijk blijkt enorm hot te zijn. Zijn naam wordt nergens genoemd, maar hij is eerste kandidaat bij Willem II, hij was de belangrijkste kandidaat bij FC Twente en bij AZ is hij in beeld om naast Marijn Zeeman te functioneren. Ik hoorde vandaag van bronnen binnen Ajax dat Robert van Overdijk eventueel Plan B is.'

Achtergrond Van Overdijk

Van Overdijk mag dan bekend zijn binnen de sportwereld, maar binnen de voetbalwereld is hij nog een grote onbekende. De Groot vertelt over de achtergrond van de bestuurder. 'Robert van Overdijk is de huidige directeur van het Circuit van Zandvoort. Hij organiseert met een budget van honderd miljoen elk jaar de grand prix van Nederland. In twee, drie jaar tijd heeft hij Zandvoort winstgevend gemaakt.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.