De Ligt kreeg steun van Bosz na dramatisch Oranje-debuut: 'Ben er wel een tijdje stuk van geweest'

door Cristian de Jong 19

Bron RTL

De Ligt kreeg steun van Bosz na dramatisch Oranje-debuut: 'Ben er wel een tijdje stuk van geweest'

door Cristian de Jong 19

Bron RTL

Laatst geüpdatet

Matthijs de Ligt is erg stuk geweest van zijn dramatische debuut hij het Nederlands elftal tegen Bulgarije in 2017. De verdediger was toen pas zeventien jaar en ging in de eerste helft twee keer opzichtig de fout in. De Ligt vertelt in het programma Isola di Beau van RTL dat hij destijds veel steun heeft gekregen van zijn trainer Peter Bosz.

De Ligt mocht onder bondscoach Danny Blind zijn basisdebuut maken tegen Bulgarije. Maar wat een magische wedstrijd moest worden, werd een deceptie voor De Ligt. De verdediger bleef dan ook na rust in de kleedkamer achter. 'Ik ben er wel een tijdje stuk van geweest', vertelt de huidig speler van Bayern München.

De Ligt over gesprek met Bosz

'Het moment dat het omgeslagen is: ik kwam terug bij Ajax, toen riep Peter Bosz mij en die had toen een heel belangrijk gesprek voor mijn carrière en ook voor dat moment', vervolgt De Ligt. Zo gaf Bosz aan alsnog enorm veel vertrouwen te hebben in de verdediger. 'Hij zei tegen me: luister Matthijs, ik vind je fantastisch, je bent geweldig bezig, je bent een geweldige speler. Je hebt een debuut gehad dat vervelend is, maar weet dat ik het volste vertrouwen in je heb. Ik ga je de komende twee wedstrijden niet opstellen, dan weet je dat alvast.'

Dit was echter niet om het feit dat de oud-Ajacied niet in vorm zou zijn geweest. 'Maar gewoon om even rust te creëren om jou als persoon. Je bent geweldig bezig en je ontwikkelt je fantastisch en daarna gaan we weer bouwen.' Dit deed veel met De Ligt. Zo gaf het hem weer de wil om door te gaan. 'Dat heeft bij mij voor zoveel vertrouwen en energie gezorgd om weer de Matthijs te zijn van vóór het Nederlands elftal', aldus De Ligt.

Isola di Beau is vanaf 20 november iedere zondag om 20.00 uur te zien bij RTL 4. Aankomende zondag zal de volledige aflevering met De Ligt worden uitgezonden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.