De Jong over gevolgen van zijn klaplong: 'Ben daarna niet op niveau gekomen waar ik zat'

door NielsOpdam 23

Bron ESPN

De Jong over gevolgen van zijn klaplong: 'Ben daarna niet op niveau gekomen waar ik zat'

door NielsOpdam 23

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Siem de Jong is na zijn klaplong in 2013 nooit meer 'de oude' geworden als voetballer, zo vertelt de voormalig Ajacied in gesprek met ESPN. In zijn laatste seizoen bij Ajax, 2013-2014, kreeg De Jong te maken met een aantal tegenslagen. Hij liep naast een klaplong ook een bovenbeenblessure en hamstringklachten op.

In augustus 2013 liep De Jong een klaplong op en dat leverde de meeste problemen op. 'Die operatie duurde uiteindelijk zeven of acht uur. Het was ook gewoon een eng moment', vertelt de middenvelder, die daarna met meer blessures te maken kreeg. 'Bij een kruisbandblessure kun je uiteindelijk best wel snel wat kleine dingen doen, maar nu lag ik de eerste periode gewoon op bed aan allemaal apparaten en pijnstilling. Je bent eigenlijk gewoon bijna ziek. Dat was wel anders.'

De Jong weet niet of hij daarna nog 'de oude' is geworden als voetballer, zo vertelt hij. 'Ik ben niet op het niveau gekomen waar ik zat', begint De Jong, die aangeeft dat hij zich er nooit belemmerd door heeft gevoeld. 'De grootste belemmering was vooral dat ik niet meer zo topfit was, zoals ik daarvoor wel was. Daar heb ik wel altijd last van gehouden. Misschien had ik een jaar moeten nemen om geen wedstrijden te spelen en te moeten herstellen in die periode...'

De Jong geeft zijn carrière een cijfer: 'Nu is het een zes of zeven'

In zijn laatste jaren als profvoetballer speelde De Jong weinig wedstrijden en dat zorgt ook voor wat teleurstelling bij de oud-Ajacied. 'Het gekke is dat het vanaf de piek best wel helemaal naar beneden is gelopen. Als de carrière andersom was gelopen, dan was het bij wijze van een zeven of een acht en nu is het een zes of zeven.' De Jong stopte na het afgelopen seizoen als profvoetballer.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.