Siem de Jong kondigt afscheid als profvoetballer aan: 'Het was een eer'

door BadembaBarrie 172

Bron Siem de Jong

Siem de Jong kondigt afscheid als profvoetballer aan: 'Het was een eer'

door BadembaBarrie 172

Bron Siem de Jong

Laatst geüpdatet

Siem de Jong stopt als profvoetballer. Dat maakt de oud-Ajacied zelf wereldkundig op Twitter. Vrijdag speelt hij met De Graafschap nog de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. Dat zal de laatste wedstrijd van zijn carrière zijn.

'De droom begon bijna 30 jaar geleden naast Stadion De Vijverberg', opent De Jong zijn afscheidsbericht op Twitter. 'Toen Luuk (de Jong, het broertje van Siem, red.) en ik over het hek klommen om op het oude trainingsveld lekker te voetballen. Morgen speel ik mijn laatste wedstrijd als profvoetballer in dit mooie stadion. Bedankt daarvoor, het was een eer.'

Het afscheid van De Jong komt niet geheel als een verrassing. De middenvelder kwakkelde de afgelopen jaren steeds vaker met blessures. Als gevolg daarvan moest hij onder andere de bekerwedstrijd tussen De Graafschap en Ajax eerder dit seizoen missen. Destijds hintte hij al op een naderend einde van zijn loopbaan. 'Dat (de vele blessures, red.) is wel confronterend. Dan vraag ik me wel af waar je het nog voor doet en hoelang je nog doorgaat. Ik denk niet dat ik heel lang doorga. Het zal afhangen van de laatste fase van dit seizoen.'

Die laatste fase van het seizoen zal nu dus reden genoeg zijn geweest voor De Jong om zijn conclusies te trekken. Sinds begin april was de middenvelder weer fit, maar hele wedstrijden zaten er voor hem niet meer in. Het hoogste aantal minuten dat hij in één wedstrijd maakte sinds zijn terugkeer is 63.

Held van 15 mei

De Jong sluit dus af bij De Graafschap, de club waar hij als jeugdspeler begon. Op zijn zeventiende werd hij door Ajax opgepikt, waarvoor hij in totaal achtenhalfjaar speelde. Zijn absolute hoogtepunt in Amsterdamse dienst volgde op 15 mei 2011, toen hij in de directe confrontatie om het kampioenschap met FC Twente tweemaal scoorde en Ajax zo de eerste landstitel in zeven jaar en de dertigste in de clubgeschiedenis bezorgde. In totaal speelde De Jong 276 wedstrijden voor Ajax, waarin hij goed was voor 88 doelpunten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.