De Johan Cruijf ArenA krijgt van Voetbal International een zeven

door Bas Velzel 36

Bron Voetbal International

De Johan Cruijf ArenA krijgt van Voetbal International een zeven

door Bas Velzel 36

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

De Johan Cruijff ArenA heeft van Voetbal International een zeven gekregen voor 'De grote stadiontest'. Daarmee staat het stadion van Ajax op de achtste plaats onder de Eredivisieclubs. De winnaar van de test is het Phillips Stadion van PSV.

VI gaf elk stadion een eindcijfer op basis van vijf criteria: sfeer, toegankelijkheid, entertainment, faciliteiten en uitstraling. Het voetbaltijdschrift was aanwezig bij de wedstrijd tegen RKC Waalwijk en gaf voor de sfeer een zes. 'Voor de rust is het opvallend tam. Maar na de verrassende gelijkmaker van RKC gaat het Amsterdamse publiek vol achter de thuisploeg staan.'

Voor de toegankelijkheid van de ArenA krijgt het stadion een onvoldoende, een vier. De kaarten die niet beschikbaar zijn voor zelfs een 'niemendalletje tegen RKC' en het dure parkeren rondom het stadion zijn daar in de belangrijke factoren. De sfeer die voor de wedstrijd hangt op de Johan Cruijff Boulevard is wel aangenaam.

'Fanshop Ajax is een bescheiden warenhuis'

Zowel het entertainment als de uitstraling van het stadion krijgen een acht. De fanshop die 'de omvang heeft van een bescheiden warenhuis' en het voorprogramma voordat de wedstrijd begint (balletje hooghouden door een jeugdspeler en smartlappen door de speakers) zorgen voor een goed cijfer voor het entertainment. De eerbetonen aan Cruijff en de gigantische scoreborden zijn bij de uitstraling van belang.

De Johan Cruijff ArenA krijgt het beste cijfer voor de faciliteiten in het stadion. Met het ruime assortiment in de horeca die 'groter is dan bij de plaatselijke Chinees', de nette wc's en het wifi dat het goed doet komen ze tot een ruime negen.

Volledige lijst:

1. Phillips Stadion - PSV - 8.0
2. De Grolsch Veste - FC Twente - 7.6
3. Erve Asito - Heracles - 7.4
4. Gelredome - Vitesse - 7.4
5. AFAS Stadion - AZ - 7.2
6. Abe Lenstra Stadion - SC Heerenveen - 7.2
7. De Adelaarshorst - Go Ahead Eagles - 7.0
8. Johan Cruijff ArenA - Ajax - 7.0
9. Stadion Galgenwaard - FC Utrecht - 6.6
10. Koning Willem II Stadion - Willem II - 6.4
11. Het Kasteel - Sparta Rotterdam - 6.2
12. De Kuip - Feyenoord - 5.8
13. Euroborg - FC Groningen - 5.8
14. Mac3Park - PEC Zwolle - 5.6
15. Cambuur Stadion - SC Cambuur - 4.8
16. Mandemakers Stadion - RKC Waalwijk - 4.4
17. Goffertstadion - NEC - 4.2
18. Fortuna Sittard Stadion - Fortuna Sittard - 4.0

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.