De Boer werd niet gepolst: 'Maar als Ajax me nodig heeft, zal ik er staan'

door BadembaBarrie 151

Bron ViaPlay

De Boer werd niet gepolst: 'Maar als Ajax me nodig heeft, zal ik er staan'

door BadembaBarrie 151

Bron ViaPlay

Laatst geüpdatet

Frank de Boer is niet gepolst om de nieuwe hoofdtrainer van Ajax te worden. Dat bevestigt hij zaterdag bij ViaPlay. De Boer heeft wel met Edwin van der Sar gesproken, maar uit zijn woorden blijkt niet dat hij ooit een serieuze optie is geweest om Alfred Schreuder op te volgen.

'Nee', is de Boers eerste reactie als hij door Koen Weijland gevraagd wordt of hij door Ajax gepolst is. 'Ik heb Edwin (Van der Sar, red.) wel gesproken', geeft de huidig analist van ViaPlay toe. 'Maar dat was ook als vriend, natuurlijk'

De naam van De Boer zong, net als op eerdere momenten sinds zijn vertrek, wel rond in Amsterdam. Tegelijkertijd gingen er geluiden op dat De Boer zelf geen oren meer zou hebben naar een functie als hoofdtrainer, een sentiment waar hij zaterdag zelf ook al op zinspeelde, in gesprek met De Telegraaf. Maar, zo is De Boer stellig, 'ze (Ajax, red.) weten, net als bij John (Heitinga, red.), als Ajax me nodig heeft, dan zal ik er staan. Maar ik kan ook goed begrijpen dat ze voor John zijn gegaan. Het is een beetje dezelfde situatie waar ik in ben gestapt.'

Ajax succesvol onder De Boer

Daarmee refereert De Boer uiteraard aan het seizoen 2010/11, waarin hij het in december plots voor het zeggen kreeg als hoofdtrainer van Ajax, toen Martin Jol opstapte. Onder De Boer wist Ajax datzelfde seizoen nog een flinke achterstand in punten weg te werken. Na een ongekende directe titelclash tussen Ajax en FC Twente op de laatste speeldag werd de dertigste landstitel in de clubgeschiedenis en de eerste in zeven jaar bemachtigd. De Boer zou met Ajax daarna nog drie keer op rij kampioen worden, waarmee hij de enige trainer werd die vier keer op rij kampioen werd in Nederland. Dat record heeft hij nog steeds in handen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.