Daramy andermaal opgeroepen voor nationale selectie van Denemarken

door Jesse ter Haar 15

Bron DBU

Daramy andermaal opgeroepen voor nationale selectie van Denemarken

door Jesse ter Haar 15

Bron DBU

Laatst geüpdatet

Mohamed Daramy is opnieuw geselecteerd voor Denemarken, zo maakt de betreffende voetbalbond bekend via Twitter. De buitenspeler is geen basisspeler bij Ajax, maar behoort wel weer tot de elite van zijn land.

Hij is één van de 23 namen die het in november op zullen nemen tegen de Faeröer en Schotland. Beide wedstrijden staan in het teken van WK-kwalificatie, waarin Denemarken het tot op heden bijzonder goed doet. Na acht wedstrijden heeft het 24 punten vergaard, 27 doelpunten gescoord en heeft de ploeg nog altijd nul tegengoals te verwerken gekregen.

Tegen de Faeröer (12 november) en Schotland (15 november) moet daar dus een vervolg aan gegeven worden. Schotland is de naaste belager van Denemarken in Groep F, al staan zij wel op een afstand van zeven punten. Faeröer staat vijfde in de poule met vier punten uit acht wedstrijden.

Voor Daramy wacht in de komende interlandperiode mogelijk zijn vierde interland. Momenteel staat hij immers op drie wedstrijden voor de nationale ploeg. Zijn debuut maakte hij op 1 september van dit jaar tegen Schotland, waarna minuten tegen de Faeröer en Israël volgden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties