Ajax krijgt cijfers in Italië: Klaassen, Bergwijn en Taylor enige basisspelers met een voldoende

door Cristian de Jong 110

Bron La Gazzetta dello Sport

Ajax krijgt cijfers in Italië: Klaassen, Bergwijn en Taylor enige basisspelers met een voldoende

door Cristian de Jong 110

Bron La Gazzetta dello Sport

Laatst geüpdatet

La Gazzetta dello Sport heeft donderdagochtend de cijfers van de Ajacieden naar buiten gebracht. Ajax verloor woensdag met 4-2 van Napoli in de Champions League. Voor de tweede keer werd Ajax overklast door de ploeg uit Napels. Dat valt ook af te lezen uit de cijfers.

Zo waren er maar drie basisspelers bij Ajax die een voldoende wisten te halen. Davy Klaassen krijgt van de Italiaanse krant een 6. 'In de tweede helft begint Klaassen wat meer te pushen en weet hij het net te vinden na een mooie kopbal.' Kenneth Taylor krijgt met een 5,5 ook een voldoende. 'Taylor begon vrij goed, echter verdronk hij later in de wedstrijd wel.' Steven Bergwijn kreeg ook een voldoende. Met een 6,5 is Bergwijn degene met het hoogste cijfer aan de kant van Ajax. 'Net als in het eerste duel werd Bergwijn amper geholpen door zijn ploeggenoten. Wel wist hij nog een penalty te scoren in de tweede helft.'

De slechtste man op het veld volgens de Italiaanse krant was Daley Blind. 'Hij ging bij de goal van Victor Oshimen geweldig in de fout.' Ook bij de goal van Giacomo Raspadori zag Blind er volgens de Italianen niet best uit. 'Door de snelheid van het doelpunt besefte Blind waarschijnlijk niet eens hoe mooi het doelpunt daadwerkelijk was.' Jorge Sanchez is met een 4,5 ook geen lichtpuntje aan de kant van Ajax. 'Hij verving de geblesseerde Devyne Rensch en kreeg met Khvitsja Kvaratschelia meteen een lastige directe tegenstander.' Ook Alfred Schreuder krijgt een 4,5. 'Hij maakt dezelfde fouten als in de thuiswedstrijd', aldus de Italiaanse krant.

Invallers halen voldoende

Brian Brobbey, Youri Baas en Florian Grillitsch mochten in de 64e minuut invallen. Alle drie de spelers kregen ook een voldoende. Aan de kant van Napoli was Kvaratschelia de beste. Met een 7,5 had hij het hoogste cijfer van iedereen op het veld. 'Je verwacht altijd wat van de Georgiër. Met een doelpunt en een assist was hij ook dit keer weer belangrijk voor Napoli.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.