Broer van Nouri over zijn gezondheid: 'Hij is echt stukken stabieler'

door Jari Perridon 59

Bron Algemeen Dagblad

Broer van Nouri over zijn gezondheid: 'Hij is echt stukken stabieler'

door Jari Perridon 59

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Abderrahim Nouri, de broer van Abdelhak Nouri, heeft laten weten dat het beter gaat met zijn broertje. Dit liet hij weten voor de camera van het Algemeen Dagblad bij de onthulling van een AED in Rotterdam op 7 maart. In de zomer van 2017 liep Nouri ernstige hersenschade op als gevolg van een hartstilstand in een oefenwedstrijd.

'Hij is echt stukken stabieler' meldt zijn broer. 'Dat heeft ermee te maken dat hij zich bewust is waar hij zich bevindt. In een vertrouwde omgeving, thuis met zijn familie. Ik wil de mensen geruststellen dat het echt stukken beter gaat. Hij is onder ons. We nemen hem mee in onze gesprekken. Hij lacht, hij laat bewust zijn emoties zien. Helaas ook minder leuke emoties, maar dat hoort erbij. We zijn blij dat hij nog steeds onder ons is', vervolgt hij.

34 AED's plaatsen

In maart 2023 werd de eerste Nouri-AED onthuld op het Abdelhak Nouriplein in Amsterdam Nieuw-West. Dat de tweede AED nu in Rotterdam is geplaatst, geeft volgens de Hartstichting aan dat de familie Nouri voor verbinding wil zorgen. 'Als het gaat om gezondheid, dan is er geen ruimte voor rivaliteit', stelt Abderrahim Nouri.

'Het belangrijkste is dat de informatie de mensen bereikt. Hoe om te gaan met het reanimeren en hoe een hartstilstand te herkennen is.' In totaal gaan de Hartstichting en de Nouri Foundation samen 34 AED's door heel Nederland plaatsen.

Lees meer over: