Brobbey werkt hard aan uithoudingsvermogen: 'Ben vaak in het fitnesshok te vinden'

door Jari Perridon 44

Bron ELF Voetbal

Brobbey werkt hard aan uithoudingsvermogen: 'Ben vaak in het fitnesshok te vinden'

door Jari Perridon 44

Bron ELF Voetbal

Brian Brobbey is vastberaden om nog beter te worden. Hij wil belangrijker worden voor Ajax en wil in de zomer met het Nederlands elftal mee naar het EK in Duitsland. Na een moeizame start van het seizoen heeft de 22-jarige spits zijn vorm te pakken. In zijn laatste twaalf Eredivisie-optredens was hij telkens bij een doelpunt betrokken en daarmee is hij een van Ajax' belangrijkste spelers. In gesprek met ELF Voetbal vertelt hij over zijn hoogte- en dieptepunten tot nu toe dit seizoen.

De jonge spits kijkt met gemengde gevoelens terug op de eerste seizoenshelft. 'Met ups en downs. In de voorbereiding ging het nog wel lekker, maar de seizoenstart was slecht. Gelukkig wist ik me daarna te herpakken. Ik wil nu meer wedstrijden de volle negentig minuten spelen', vertelt hij over die periode.

In het begin van het seizoen had Brobbey moeite met het volmaken van een hele wedstrijd, meestal door verschillende spierkwaaltjes. 'Waarom dat eerder niet lukte? Dat ontstond soms juist omdat de trainer me vaak voortijdig naar de kant haalde. Daar werk ik nu hard aan. Ik ben vaak in het fitnesshok te vinden. Niet om meer spiermassa te kweken, maar om mijn uithoudingsvermogen te verbeteren. Daarvoor doe ik core-stability-oefeningen. Ook probeer ik met oefeningen mijn hamstrings en knieën sterker te maken.' Op deze manier is de jongeling hard aan het werk om zichzelf beter en completer te maken.

Debuut in Oranje 

Als hem wordt gevraagd naar zijn hoogtepunt van dit seizoen tot nu toe hoeft hij niet lang na te denken. 'Mijn debuut in Oranje.' Tijdens het EK-kwalificatieduel met Griekenland kwam Brobbey na een uur in het veld. 'Ik was niet zenuwachtig. Ik kende het stadion in Athene al. Een maand eerder speelden we daar met Ajax tegen AEK Athene in de Europa League. De sfeer was vergelijkbaar. Net als de reacties van het publiek. Al die laserpennen bijvoorbeeld', vertelt hij over dat moment. Zijn debuutshirt met rugnummer negentien heeft Brobbey gehouden. 'Ik wil mijn shirts gaan inlijsten. Dat voornemen staat nog steeds. Ook mijn haasje moet nog een mooie plek krijgen. Het haasje ligt nu op een kast in de slaapkamer.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.