Brobbey traint 'gewoon' met Ajax in aanloop naar kampioensduel met sc Heerenveen

door Jesse ter Haar 15

Bron Ajax

Brobbey traint 'gewoon' met Ajax in aanloop naar kampioensduel met sc Heerenveen

door Jesse ter Haar 15

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey traint dinsdag weer 'gewoon' mee met Ajax, zo is te zien op beelden die de club zelf deelt via Twitter. De aanvaller viel tijdens AZ - Ajax nog geblesseerd uit en het was niet direct duidelijk hoe ernstig zijn blessure zou zijn.

Na de wedstrijd wist Erik ten Hag dan ook nog niet veel te vertellen over de situatie. Het was nog niet bekend of het om een serieus probleem of een verkramping ging. Hoe dan ook ging hij in de zeventigste minuut naar de kant. Bij een 1-1 stand werd hij vervangen door Mohamed Daramy.

Brobbey heeft zijn meerwaarde voor Ajax dit seizoen al meermaals laten zien. In de winterse transferperiode kwam hij op huurbasis over van RB Leipzig en tijdens de eerste twee duels vond hij direct het net. Tegen FC Utrecht scoorde hij tweemaal en tegen PSV kreeg hij het zelfs voor elkaar om met een blessure aan zijn knie raak te koppen.

Hierna volgde een periode van herstel. De Ajacied kreeg immers te maken met een gescheurde binnenband in zijn knie. Na zijn herstel maakte hij tijdens acht wedstrijd minuten, al was dat slechts tweemaal als basisspeler. In de wedstrijd tegen NEC en AZ was Brobbey verantwoordelijk voor zeer belangrijke goals. Tegen NEC leverde het drie punten op, terwijl hij in Alkmaar de openingstreffer voor zijn rekening nam.

Na het lopende seizoen keert Brobbey in principe terug bij RB Leipzig, waar hij nog een langlopend contract heeft. Hij sprak echter al uit ook volgend seizoen nog graag in Amsterdam actief te zijn: 'Als het aan mij ligt, speel ik volgend seizoen voor Ajax. Honderd procent', liet hij weten. Maandag kwam naar buiten dat Ajax zich al bij RB Leipzig gemeld zou hebben voor de spits.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties