Brobbey spreekt zich uit: 'Zou geweldig zijn als Ajax mij kan terugkopen'

door Bart Veenstra 430

Bron De Telegraaf

Brobbey spreekt zich uit: 'Zou geweldig zijn als Ajax mij kan terugkopen'

door Bart Veenstra 430

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey hoopt ook volgend seizoen speler van Ajax te zijn. Dat bevestigt hij in een interview met De Telegraaf. De spits wordt op dit moment gehuurd van RB Leipzig, maar als het aan Brobbey ligt, keert hij in de zomer definitief terug bij de Amsterdamse club.

'Als het aan mij ligt, speel ik volgend seizoen voor Ajax. Honderd procent', zegt Brobbey. De spits heeft zijn zinnen gezet op een definitieve terugkeer naar Ajax. 'Ik ben nog niet klaar in Amsterdam. Het zou geweldig zijn als Ajax mij kan terugkopen', aldus de talentvolle aanvaller.

Avontuur bij RB Leipzig vooralsnog geen succes

Brobbey doorliep de jeugdopleiding bij Ajax, waarna hij vorig jaar transfervrij vertrok naar RB Leipzig. Bij die club tekende hij een vierjarig contract. De spits had het moeilijk in Leipzig en bovendien hielp het niet mee dat de mensen die hem haalden - trainer Julian Nagelsmann en technisch directeur Markus Krösche - vertrokken, voordat Brobbey begonnen was. Onder de nieuwe trainer Jesse March kreeg Brobbey weinig minuten.

Zijn terugkeer bij Ajax smaakt dan ook naar meer. 'Toen pas kwam ik erachter hoezeer ik de club, de jongens en de sfeer had gemist', zegt Brobbey, die na het uitspreken van die zin een tikje van Ryan Gravenberch op zijn hoofd krijgt. 'Schijnt voor 25 miljoen naar Bayern München te gaan, maar ik zeg je: hij is zestig miljoen waard.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties