Brobbey blij met 1-1 namens Jong Oranje: 'Geduld hebben, de kans komt vanzelf'

door Jesse ter Haar 59

Bron NOS

Bron NOS

Brian Brobbey is blij met de goal die hij zaterdagavond wist te maken voor Jong Oranje. Het betekende de 1-1 tegen Jong Portugal, waardoor de talenten uit Nederland nog altijd in de race zijn om de kwartfinale van het EK Onder 21 te bereiken.

Jong Oranje stond al sinds de twintigste minuut achter en de bal wilde er lange tijd niet in, totdat Brobbey ruim tien minuten voor tijd opstond. Bij een corner lette hij goed op en wist hij de bal van dicht bij binnen te werken. 'Het was vlak voordat ik gewisseld werd, dus ik ben er uiteraard blij mee', liet hij na afloop weten aan de NOS. Er volgde geen vreugde-uitbarsting, maar daar had Brobbey zijn redenen voor. 'Het stond natuurlijk 1-1. Ik wilde gelijk de bal pakken en doorgaan.'

Eerder in de wedstrijd kreeg de Ajacied al een kans om te scoren namens de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi. Hij stuitte echter op de keeper en weet wat hij beter had kunnen doen. 'Misschien had ik hem meer in de hoek moeten schieten. Het was ook een goede redding van de keeper.' Kort daarna scoorden de Portugezen en dat maakte de missie voor Jong Oranje niet eenvoudiger. 'Ze zakten heel ver in, dus het werd een lastige wedstrijd. Maar gelukkig hebben we de 1-1 gemaakt. Je moet geduld hebben en uiteindelijk komt de kans dan vanzelf. Dan moet je die maken.'

Erop of eronder voor Jong Oranje

Dinsdag wacht de laatste wedstrijd van de groepsfase tegen Jong Georgië. Er staat veel druk op het duel, want de kans is aanwezig dat alleen een zege volstaat om de kwartfinale van het EK te bereiken. Brobbey heeft er vertrouwen in. 'Ik voel me goed en ik denk dat iedereen zich goed voelt. We moeten het in de laatste wedstrijd laten zien, die moeten we gewoon winnen. Als we die winnen, dan halen we de kwartfinale.'

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!