Boukhari ging niet mee met Steijn: 'Wist niet dat hij naar Ajax ging'

door Jesse ter Haar 70

Bron Ziggo Sport

Boukhari ging niet mee met Steijn: 'Wist niet dat hij naar Ajax ging'

door Jesse ter Haar 70

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Nourdin Boukhari stond er in de zomer niet onwelwillend tegenover om met Maurice Steijn mee naar Ajax te gaan, zo vertelt hij bij Rondo. De oud-speler van de club kreeg echter pas in een erg laat stadium te horen over de overstap en toen was het al te laat.

'Ik wist zelf niet dat hij naar Ajax ging', begint de voormalig linkspoot van Ajax zijn verhaal. 'Ik wist wel dat er iets speelde. In februari moesten er gesprekken komen over een verlenging, maar dat bleef maar uit. Dan weet je ongeveer wat er gaat spelen. Ik wist het op de laatste dag (van het seizoen, red.), toen vertelde Maurice me dat hij voor drie jaar bij Ajax had getekend.'

Het was voor Boukhari toen wel duidelijk dat Steijn niet voornemens was om hem mee te nemen naar Amsterdam. Het stelde hem ietwat teleur en dat liet hij de inmiddels oud-trainer van Ajax dan ook weten. 'Ik heb toen aangegeven: we hebben een jaar samengewerkt en je geeft zelf aan dat we een goed team hebben. Uiteindelijk heb ik het aan hem gevraagd, maar toen was vanuit Ajax al de beslissing genomen om Maduro en Bakkati te nemen. Als dit nu gebeurt, ben je achteraf misschien wel blij dat je bent gebleven.'

Boukhari en Ajax

De assistent-trainer van Sparta Rotterdam steekt niet onder stoelen of banken dat hij graag bij Ajax aan de slag was gegaan. Als speler kwam hij precies honderd keer in actie namens de recordkampioen uit Amsterdam en als trainer had hij daar graag een termijn aan toegevoegd. 'Ik heb wel ambitie, ja. Ik wil wel de stap omhoog zetten', laat hij weten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.