Botman blikt terug: 'Toen ik ouder werd realiseerde ik mij dat Ajax niet de club voor mij was'

door NielsOpdam 17

Bron Newcastle United

Botman blikt terug: 'Toen ik ouder werd realiseerde ik mij dat Ajax niet de club voor mij was'

door NielsOpdam 17

Bron Newcastle United

Laatst geüpdatet

Sven Botman realiseert zich dat de manier van voetballen bij Ajax niet echt bij zijn profiel past. De verdediger van Newcastle United doorliep de hele jeugdopleiding in Amsterdam, maar brak nooit door. Toch ziet hij nu in dat die tijd hem echt heeft geholpen om een betere voetballer te worden, zo vertelt hij op de clubwebsite van Newcastle United.

'Toen ik wat ouder werd, zoals 17 of 18, realiseerde ik mij ook dat Ajax misschien niet de club voor mij was', vertelt Botman eerlijk. De verdediger ziet een verschil tussen de Amsterdamse filosofie en zijn eigen kwaliteiten. 'Ik ben meer fysiek en voetbal spelen op een gemengde manier, en Ajax is echt het spelen op een voetbalmanier. Maar uiteindelijk heeft het me enorm geholpen om op een hoog niveau van spelen in balbezit te komen. Ik ben echt blij dat ik tien jaar in hun jeugd heb gespeeld. Het heeft me echt geholpen.'

Volgens Botman is de jeugdopleiding van Ajax één van de beste opleidingen in het voetbal. 'Maar op dat moment besef je dat niet echt', blikt de verdediger terug op de tijd dat hij in de Ajax-jeugd zat. 'Nu kan ik zien dat het me echt heeft geholpen om beter te worden, vooral aan de bal, het kennen van het spel en weten hoe het voetbal werkt.'

'Wist voor mezelf dat Lille een betere optie voor mij was dan Ajax'

Naar eigen zeggen zat Botman in de situatie dat hij één van de beteren van het team was, maar dat hij nooit de belangrijkste man van het team was. 'Ik had altijd het gevoel dat ik goed genoeg was, maar toen ik ouder werd, realiseerde ik me een beetje dat Ajax, met de manier van spelen, misschien niet echt bij mijn profiel past.' Botman werd een seizoen verhuurd aan sc Heerenveen en na dat seizoen kwam Lille OSC voor hem. 'Ik wist voor mezelf dat Lille een betere optie voor mij was om naar toe te gaan.' Inmiddels zit hij bij Newcastle United. Met die club speelt hij zondagmiddag tegen Manchester United in de Carabao Cup-finale op Wembley.

Denk jij dat Bergwijn zondag voor het eerst sinds november scoort op bezoek bij Vitesse?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.