'Borussia Dortmund nog steeds nadrukkelijk in de markt voor Álvarez'

door Justin Fokkens 173

Bron Fabrizio Romano

'Borussia Dortmund nog steeds nadrukkelijk in de markt voor Álvarez'

door Justin Fokkens 173

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Borussia Dortmund is nog steeds in de markt voor Edson Álvarez, zo meldt Fabrizio Romano zondagmiddag. De Ajacied speelde een sterk seizoen en lijkt deze zomer een overstap naar een buitenlandse topcompetitie te gaan maken. Daarbij zou Duitsland dus zijn volgende bestemming kunnen worden.

De Duitse club, die op de laatste speeldag in de Duitse Bundesliga het landskampioenschap aan Bayern München moest laten, is al enige tijd gecharmeerd van de Mexicaans international. De middenvelder lijkt in Dortmund de opvolger te gaan worden van Jude Bellingham. Het Engelse talent maakt vermoedelijk op korte termijn de overstap naar Real Madrid.

De onderhandelingen tussen Borussia Dortmund en Ajax zijn echter nog niet gestart. De nummer twee van de Bundesliga zou pas na de verkoop van Bellingham van plan zijn concreet contact met de Amsterdammers te gaan opnemen. Zodoende begeeft Álvarez, die een overstap naar Duitsland wel lijkt te zien zitten, zich nog in de wachtkamer.

Álvarez maakte met Ajax een moeizaam seizoen door. Met de Nederlandse recordkampioen eindigde hij derde in de Eredivisie, terwijl ook de bekerfinale werd verloren. De middenvelder, die ook met regelmaat in de verdediging werd gepositioneerd, groeide uit tot een van de grote steunpilaren van de Amsterdammers. De kans is klein dat de Ajacied na deze zomer nog in de hoofdstad actief is.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.