Bojan: 'De waarheid is dat Ajax altijd mijn aandacht heeft getrokken'

door Timo Suur 58

Bron Sport

Bojan: 'De waarheid is dat Ajax altijd mijn aandacht heeft getrokken'

door Timo Suur 58

Bron Sport

Laatst geüpdatet

Bojan Krkic is blij dat hij voor Ajax heeft gespeeld. De aanvaller werd in het seizoen 2013/2014 door FC Barcelona verhuurd aan de Amsterdamse club en hij heeft altijd een goed gevoel gehad bij deze tijdelijke overstap. De voormalig profvoetballer weet maar al te goed de overeenkomsten tussen beide clubs.

'Als je op zoveel plaatsen hebt gespeeld, creëer je altijd een link en het is waar dat deze twee teams, Ajax en FC Barcelona, dingen gemeen hebben', zegt Bojan tegenover het Spaanse Sport. Hij is nog altijd blij dat hij tijdelijk voor de Amsterdamse club is uitgekomen. 'Natuurlijk is er Johan Cruijff, maar de waarheid is dat Ajax altijd mijn aandacht heeft getrokken. Daarom ben ik er ook heen gegaan.'

Van jongs af aan had de aanvaller al veel respect voor Ajax. 'Sindsdien heb ik toernooien tegen ze gespeeld en je ziet hun speelstijl, altijd met zeer technische spelers, aanvallend voetbal, zoals FC Barcelona', vertelt Bojan. 'Echt, de mentaliteit van voetballen is altijd met dezelfde intentie geweest. Er is op dezelfde manier gewerkt en toen ik daarheen ging, voelde ik me ook zo. Het zijn zeer vergelijkbare mentaliteiten', vertelt de voormalig profvoetballer over de overeenkomsten tussen Ajax en FC Barcelona.

FC Barcelona heeft altijd speciaal plekje in het hart van Bojan

Bojan was heel blij op het moment dat bekend werd dat hij op huurbasis ging spelen voor Ajax en hij vond het een mooie stap voor beide partijen. 'Toen ze (clubleiding van FC Barcelona, red.) het me voorstelden, was ik heel blij, vooral vanwege wat het betekent om de club te vertegenwoordigen, maar ook vanwege het podium waarop ik in Nederland kon spelen', vertelt de oud-Ajacied. Hij heeft voor veel clubs gespeeld, maar toch heeft FC Barcelona altijd een speciaal plekje in het hart van Bojan. 'FC Barcelona is de plek waar ik ben opgeleid en ben opgegroeid vanaf zeer jonge leeftijd.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.