Boerhout over mini-Klassieker: 'Ik vind dat we deze gewoon moeten pakken'

door Brent Tomassen 1

Bron Ajax TV

Boerhout over mini-Klassieker: 'Ik vind dat we deze gewoon moeten pakken'

door Brent Tomassen 1

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Yoram Boerhout verwacht dat Ajax O18 opnieuw een grote kans maakt om Feyenoord O18 in de mini-Klassieker te verslaan. Ook kijkt de jonge aanvaller vooruit op het treffen tegen Sporting Portugal in de UEFA Youth League.

'Ik zat met een paar teamgenoten in de klas de loting live te kijken', vertelt Boerhout voor de camera van Ajax TV over het aanstaande treffen met Sporting Portugal. 'We waren allemaal aan het hopen op bepaalde teams en Sporting is dan uiteindelijk wel een goede loting, denk ik. Uit is wel lastig, maar wel weer een ervaring. We willen allemaal tegen Real Madrid of PSG spelen, maar het zijn allemaal leerzame wedstrijden. Als team is Sporting net zo'n grote ervaring en zeker uit denk ik dat je er als team meer van leert.'

Voordat Ajax en Sporting Portugal elkaar treffen, spelen de Amsterdammers de mini-Klassieker tegen Feyenoord O18. Boerhout heeft vol vertrouwen in een goede wedstrijd van zijn ploeg. 'In de vorm waarin we nu zitten, vind ik dat we deze gewoon moeten pakken als team. Als wij gefocust zijn en met een strak plan de wedstrijd ingaan, denk ik dat wij net als de vorige keer Feyenoord kunnen oprollen', doelt de jonge aanvaller op de 5-0 zege eerder dit seizoen.

Boerhout vervolgt: 'Ik denk dat wij als Ajax elke wedstrijd veel goals maken en dat geen enkele tegenstander voor ons lastig is om tegen te scoren. Als wij goed in ons vel zitten en goed spelen, kunnen wij tegen elk team goals maken. Dan maakt het niet uit of het Feyenoord of De Graafschap is.'

Lees hier de voorbeschouwing op de mini-klassieker tussen Ajax O18 en Feyenoord O18!

Denk jij dat Ajax minimaal drie keer scoort tegen Sparta?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.