Blind realistisch: 'We zijn nog groeiende en niet zo ver als de laatste seizoenen'

door Cristian de Jong 58

Bron De Telegraaf

Blind realistisch: 'We zijn nog groeiende en niet zo ver als de laatste seizoenen'

door Cristian de Jong 58

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Daley Blind is na afloop van de met 4-2 verloren wedstrijd tegen Napoli in de Champions League realistisch over de huidige selectie waar Ajax nu over beschikt. De reserve-aanvoerder geeft aan dat het lastig is om het niveau van vorig seizoen na te streven.

'Het is moeilijk om net zo goed te zijn als de afgelopen jaren', citeert De Telegraaf. 'Maar dat proberen we wel na te streven.' Blind is realistisch na afloop. 'Op dit moment zijn we nog groeiende en nog niet zo ver als de laatste seizoenen', vertelt de verdediger.

Ajax verkocht een fors aantal vaste krachten tijdens de afgelopen transferperiode. Blind vertelt dat het lastig is om deze vaste krachten meteen te vervangen zonder dat het niveau omlaag gaat. 'We missen zes spelers die vorig jaar in de basis hadden kunnen spelen. En dat is niet niks.' Zo verlieten Lisandro Martínez en Antony Ajax voor een avontuur met Erik ten Hag bij Manchester United. Nicolás Tagliafico was klaar voor een nieuwe uitdaging en vertrok naar Olympique Lyon. Sébastien Haller verruilde Ajax voor Borussia Dortmund en Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch vertrokken naar Bayern München.

Blind: 'Dit was een harde les'

Verder vertelt Blind dat ze niet hadden verwacht zomaar zich even te kwalificeren voor de knock-outfase van de Champions League. 'Dat we even zouden overwinteren in de Champions League hadden wij niet gedacht. En als de buitenwereld dat wel dacht, dan hadden ze een verkeerde bril op', aldus Blind. Desondanks blijft de 32-jarige verdediger positief. 'Dit was een harde les, maar die moeten we aangrijpen om beter te worden.'

Op 26 oktober staat het volgende Champions League-duel op het programma. Dan komt Liverpool op bezoek in Amsterdam. Liverpool won woensdagavond eenvoudig van het Schotse Rangers. De Schotten werden in eigen huis met 1-7 verslagen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.