Blind over ziekte van Van Gaal: 'Zorgde voor nog meer respect van mijn kant'

door Bart Veenstra 0

Bron De Telegraaf

Blind over ziekte van Van Gaal: 'Zorgde voor nog meer respect van mijn kant'

door Bart Veenstra 0

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Daley Blind heeft nog meer respect voor Louis van Gaal gekregen toen hij op de hoogte werd gebracht van de ziekte van de bondscoach. Bij de bondscoach van het Nederlands elftal werd prostaatkanker geconstateerd en daarvoor moest hij een behandeling ondergaan.

Zelf kampt Blind ook met gezondheidsproblemen. Pas anderhalf jaar na zijn eerste hartproblemen in december 2019 speelde hij weer een wedstrijd zonder aan zijn hart te denken. 'Ik heb weer vertrouwen in mijn lichaam en weet dat het kan wat ik doe. Omdat ik voor elke training en wedstrijd medicijnen slik, word ik nog wel bijna iedere dag met mijn hart geconfronteerd', zegt hij tegenover De Telegraaf.

Van Gaal wilde teamproces Oranje niet verstoren

De mededeling dat bij Van Gaal prostaatkanker werd geconstateerd, kwam wel even binnen bij Blind. 'Een moeilijk en heftig moment voor me. Dat hij ons niets liet weten tijdens het trainingskamp en ’s nachts naar het ziekenhuis ging, zorgde voor nog meer respect van mijn kant. Dat hij zo sterk wilde blijven om ons teamproces niet te verstoren.'

De vader van Daley - Danny Blind - wist als assistent-trainer van Van Gaal al eerder van de ziekte van Van Gaal. Hij had het zijn zoon bewust niet verteld. 'Daarna hebben wij – de bondscoach en ik – wel contact met elkaar gehad over onze gezondheidsproblemen', besluit Blind.

Bij Jacks kun je nu vijftig keer je inzet terugkrijgen als Nederland van Senegal wint. Check snel hoe het werkt!

Sportbookies heeft de beste WK wedtips op een rijtje gezet!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.