Blind nog vol lof over oude club: 'Ik houd van Ajax'

door Robin Ridder 31

Bron Trouw

Blind nog vol lof over oude club: 'Ik houd van Ajax'

door Robin Ridder 31

Bron Trouw

Laatst geüpdatet

Daley Blind zit sinds dit seizoen bij de Spaanse koploper Girona. Na een droevig afscheid bij Ajax en een periode met weinig speelminuten bij Bayern München zit de 33-jarige Oranje-international helemaal op zijn plek in Spanje. In gesprek met Trouw geeft Blind aan nog altijd van Ajax te houden.

Afgelopen zomer zocht de oud-Ajacied contact op met een andere bekende, Frenkie de Jong. Blind wilde weten wat hij van Girona vond. 'Een team dat graag voetbalt, met veel technisch begaafde spelers en een leuke spelopvatting', was het antwoord van De Jong. Naast de goede gesprekken die hij destijds al voerde met Girona, was dit een prettig bericht van zijn oud-ploeggenoot. Blind tekende vervolgens een tweejarig contract in Spanje.

Liefde Ajax

Blind zijn afscheid bij Ajax is niet bepaald prettig verlopen. Er waren weinig minuten voor de linkspoot en eigenlijk vertrok hij via de achterdeur. De Ajacied in hart en nieren geeft aan het plezier weer terug te hebben en heeft geen slecht woord over voor zijn oude club . 'Natuurlijk voelt dit fijn, maar niet omdat ik revanchegevoelens naar Ajax zou hebben. Ik hou van Ajax, heb een band met de club. De mensen die er op dat moment zaten, daar was de band misschien iets minder mee, maar dat heeft niet per se met Ajax te maken. Ajax blijft voor altijd mijn club.'

Door een basisplaats en zeer goede wedstrijden bij Girona mag Blind zich deze week melden bij Oranje. In Spanje speelt de 103-voudig international links in het centrum, een plek waar bondscoach Ronald Koeman hem ook neer zou kunnen zetten. 'Hij houdt zich simpel staande', zei Koeman over Blind. 'Dat geeft de kwaliteit van de speler aan, zijn slimheid en ervaring. Daarom zit hij nog steeds bij Oranje.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.