Blind lovend over Ten Hag: 'Hij is in alles een grote trainer'

door Timo Suur 39

Bron Voetbal International

Blind lovend over Ten Hag: 'Hij is in alles een grote trainer'

door Timo Suur 39

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Danny Blind is onder de indruk van de werkwijze die Erik ten Hag hanteert. Hij heeft de Tukker vier jaar bezig gezien bij Ajax en complimenteert de voormalig trainer van Ajax. Blind denkt dat Manchester United onder Ten Hag de volgende stap kan zetten.

'Hij laat echt helemaal niets aan de toeval over', zo begint Blind in gesprek met Voetbal International. 'De wet van herhalen beheerst hij als geen ander.' Ten Hag is een hele goede trainer, zo laat Blind blijken. 'Hij is eerst duidelijk in wat hij wil en vervolgens bewaakt hij dat met alles wat hij heeft.' De analist van Ziggo Sport denkt dat Manchester United op termijn weer kan aansluiten bij de beste twee teams in Engeland.

Blind is niet alleen onder de indruk van de werkwijze van Ten Hag. De trainer is ook op tactisch vlak ijzersterk. 'Hij bedenkt echt oplossingen die niet voor de hand liggen', begint Blind over de kwaliteiten van Ten Hag. 'Hij komt met vondsten om de tegenstander te ontregelen.' De Tukker heeft zichzelf bij Ajax ook goed ontwikkeld op het managementvlak. 'Hiermee bedoel ik hoofdpijndossiers afhandelen. Door de jaren heen heeft hij dat opgepakt en nu is hij echt in alles een grote trainer.'

Blind geniet van Napoli en Barcelona-trio

Blind is lovend over het spel van Napoli. Eerder dit seizoen werd Ajax door de Italianen weggespeeld in de Johan Cruijff ArenA (1-6). 'Die ploeg heeft veel elementen van het pure voetbal', zo begint Blind over het spel van Napoli. 'Ze kunnen in een rustig tempo rondspelen om van daaruit opeens te versnellen met veel positiewisselingen.' Hij kan ook erg genieten van Frenkie de Jong, Pedri en Gavi. 'Met dit soort spelers is het heerlijk voetballen, daar kan ik wel van genieten, ja.' De drie spelers van FC Barcelona zijn niet bang als ze onder druk worden gezet. 'Je kan ze altijd aanspelen, ook al staan er drie spelers in hun rug. Als ze goed wegdraaien creëren ze makkelijk een man meer op het middenveld.'

Bestel diverse items, waaronder het derde shirt, in de Ajaxshop nu met liefst 50% korting!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.