Blind: 'Hoop dat ik ooit nog eens het Ajax-shirt aan kan trekken'

door Jesse ter Haar 110

Bron Paul's Huisfeest

Blind: 'Hoop dat ik ooit nog eens het Ajax-shirt aan kan trekken'

door Jesse ter Haar 110

Bron Paul's Huisfeest

Laatst geüpdatet

Daley Blind sluit niet uit dat hij in de toekomst het Ajax-shirt nog aantrekt, zo vertelt hij in Paul's Huisfeest, de podcast van journalist Paul Barewijk. De oud-Ajacied herhaalt nog maar eens dat hij zijn carrière graag in Amsterdam had willen afsluiten.

Gezien de gebeurtenissen tijdens het afgelopen seizoen echter, is die kans een stuk kleiner geworden. Blind onderhield geen goede relatie met hoofdtrainer Alfred Schreuder, waarna hij in de winter besloot de club te verlaten. Niet lang daarna tekende de linkspoot bij Bayern München, maar ook daar moet hij binnenkort alweer vertrekken. Wat er op de planning staat? 'Ik weet het zelf op dit moment écht niet. Maar het zou kunnen en ik hoop dat ik ooit nog wel eens het Ajax-shirt aan kan trekken', vertelt hij.

Na zijn periode in Duitsland is het voor Blind dus tijd om verder te kijken. Hij gaat nog een volgend hoofdstuk aan zijn carrière toevoegen en daarbij zal hij zeker niet met alles genoegen nemen. 'Als ik eerlijk ben is de zandbak niet mijn ideale scenario. Tot voor kort dacht ik dat ik mijn carrière in Amsterdam zou afsluiten. Ik zag mezelf nooit meer weggaan uit Amsterdam. Dat is helemaal anders gelopen, hoe moeilijk dat ook was. Nu moet je verder kijken.'

Blind ontvangt waardering

Hoewel het einde van zijn tijd in Amsterdam op negatieve wijze verliep, heeft Blind in het shirt van Ajax weldegelijk aan waardering gewonnen. Nog altijd oogst hij die waardering, met name vanuit de achterban. 'Ik kwam vandaag (donderdag, red.) iemand op het strand tegen die zei: Daley, ik wil je bedanken voor de jaren dat je bij Ajax hebt gespeeld, ik heb van je genoten. Dat deed me wel goed, dat maakte me wel trots.'

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.