Bergwijn sprak amper met vorige trainer: 'Had geen band met Conte'

door Gino Haverkamp 22

Bron Algemeen Dagblad

Bergwijn sprak amper met vorige trainer: 'Had geen band met Conte'

door Gino Haverkamp 22

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Steven Bergwijn heeft een zware periode gekend bij Tottenham Hotspur. Hij kwam amper in de plannen voor van trainer Antonio Conte, al werd naar buiten toe anders beweerd. Zijn band met de Italiaan was dan ook niet bepaald goed, zo vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

De nieuwbakken Ajacied meldde zich in de winterstop van het seizoen 2019/20 bij de Spurs, maar werd in 2,5 jaar tijd nooit een vaste waarde. Hij speelde in totaal 83 officiële wedstrijden, maar voornamelijks als invaller. Zo kwam Bergwijn vorig seizoen tot een respectabel aantal van 25 Premier League-duels, maar speelde hij in totaal slechts 546 minuten. Dat komt neer op iets meer dan zes volle wedstrijden.

Derhalve wilde Bergwijn graag vertrekken, naar Ajax om precies te zijn. De club werd vrijwel elke transferperiode aan hem gelinkt, maar pas deze zomer kwam het ervan. Afgelopen winter was een transfer ook enigszins dichtbij, maar manager Conte wilde Bergwijn graag behouden. 'Toen hij in de winterstop tegen media zei dat ik belangrijk ging worden en hij niet wilde dat ik naar Ajax ging, dacht ik: oké, dit is niet het moment om ruzie te maken. Laten we kijken of het verandert', vertelt de Oranje-international.

Weinig waarde heeft Bergwijn niet hoeven hechten aan die woorden van Conte, want na die uitspraken startte hij slechts één keer in de basis. 'Je werkt hard en valt goed in, maar je krijgt steeds drie of vier minuten speeltijd. Daar zit je niet op te wachten. Het was heel frustrerend. Dan ben ik niet die jongen die je hier steeds ziet lachen', klinkt het eerlijk.

Bergwijns band met Conte was dan ook niet bepaald goed. 'Ik had geen band met Conte.' Ze spraken amper met elkaar. 'Ik denk dat we maar één gesprek hebben gehad, na de laatste training van het seizoen. Ik ben toen naar de directeur gelopen en heb gezegd: "Luister, ik kom niet meer terug. We gaan een oplossing vinden. Ik wil gewoon weg".'

Later zocht Conte Bergwijn alsnog wel op . De oefenmeester verontschuldigde zich tegenover Bergwijn en verklaarde waarom de aanvaller weinig speeltijd kreeg. 'Hij zei: "Sorry dat ik je weinig heb laten spelen. We hadden geen bekerduels en ik wilde per se vierde worden om de Champions League te halen". Hij koos in de spits voor Harry Kane. Dat begreep ik, maar ik kon ook op andere posities uit te voeten. Alleen had ik geen zin meer in een welles-nietes-verhaal.'

Ajax is bij de bookmakers nog altijd de grote favoriet om ook komend seizoen kampioen van de Eredivisie te worden!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.