'Bergwijn kan rekenen op Saudische interesse; transfer voorlopig niet aan de orde'

door Jesse ter Haar 452

Bron Fabrizio Romano

'Bergwijn kan rekenen op Saudische interesse; transfer voorlopig niet aan de orde'

door Jesse ter Haar 452

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Steven Bergwijn staat in de nadrukkelijke belangstelling van clubs uit Saudi-Arabië, zo weet Fabrizio Romano te melden op X. De overstap vond geen doorgang, maar de aanvaller lijkt in beeld te blijven.

Transfergoeroe Romano weet zelfs te melden dat er in de voorbije zomer gesprekken hebben plaatsgevonden over een transfer voor Bergwijn. Ondanks dat is er van een vertrek van de dribbelaar eigenlijk nooit echt sprake geweest. Het laatste contact vanuit Saudi-Arabië vond in de afgelopen week - de laatste week van de zomerse transferperiode in Nederland - plaats.

Hoewel de verschillende clubs vooralsnog dus achter het net hebben gevist, lijken zij de hoop niet op te geven. Bergwijn zou immers ook in 2024 een transfertarget blijven. Om hem los te weken bij Ajax lijkt een belangstellende club op voorhand een aanzienlijke som geld te moeten betalen. De Amsterdammers betaalden zelf meer dan dertig miljoen euro voor de Amsterdammer, die een contract tot medio 2027 heeft bij de recordkampioen van Nederland.

Sinds dit seizoen is Bergwijn de aanvoerder van Ajax. Vorig seizoen kwam hij over van Tottenham Hotspur en na een wisselend eerste seizoen moet hij nu een leidersrol op zich nemen. Momenteel herstelt Bergwijn van een lichte blessure. De aanvaller moest de strijd tegen Ludogorets in de Johan Cruijff ArenA vroegtijdig staken en was afgelopen zondag niet fit genoeg om mee te doen tegen Fortuna Sittard. De Amsterdammers kwamen zonder hem niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Statistieken Bergwijn

Tot op heden speelde de linksbuiten 49 wedstrijden in het shirt van de club waarvoor hij ook in de jeugdopleiding uitkwam. In totaal was hij daarbij betrokken bij 25 doelpunten, verdeeld over achttien goals en zeven assists. Dit seizoen speelde hij tot nu toe vier wedstrijden, waarin hij tweemaal wist te scoren en één assist leverde.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.