Bergwijn en Brobbey in voorselectie Oranje

door Bram Bark 52

Bron OnsOranje

Bergwijn en Brobbey in voorselectie Oranje

door Bram Bark 52

Bron OnsOranje

Laatst geüpdatet

Bondscoach Ronald Koeman heeft de voorselectie van het Nederlands elftal voor de wedstrijden tegen Ierland en Gibraltar bekendgemaakt. Nederland kan zich in de volgende interlandperiode verzekeren van een ticket voor het Europees Kampioenschap Voetbal 2024. Steven Bergwijn en Brian Brobbey maken namens Ajax deel uit van de voorselectie.

Brobbey maakte tegen Griekenland zijn debuut in het Nederlands elftal. De spits mag nu wederom hopen op minuten in Oranje. Ook Bergwijn zat bij de selectie voor de interlands tegen Frankrijk en Griekenland. Tegen de Fransen viel hij in. In de wedstrijd tegen de Grieken kreeg Bergwijn een basisplaats toegewezen door Koeman.

Met Daley Blind en Matthijs de Ligt bevat de voorselectie twee oud-spelers van Ajax 1. Frenkie de Jong ontbreekt nog altijd wegens een blessure. Ook is er opnieuw geen plaats voor Ryan Gravenberch. Voor Koeman en het Nederlands elftal zijn het de laatste twee kwalificatieduels richting het EK 2024.

EK 2024 dichtbij

Nederland staat tweede achter Frankrijk in de poule. Het heeft evenveel punten als Griekenland, maar op basis van onderling resultaat staat Oranje boven de Grieken. Griekenland wacht alleen nog een confrontatie met Frankrijk. Nederland heeft aan één overwinning genoeg om zich te plaatsen voor het EK.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.