Berghuis met vertrouwen richting WK: 'Intern is de trainer daar vanaf het begin mee bezig geweest'

door Cristian de Jong 8

Bron Voetbal International

Berghuis met vertrouwen richting WK: 'Intern is de trainer daar vanaf het begin mee bezig geweest'

door Cristian de Jong 8

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Steven Berghuis heeft vertrouwen in het Nederlands elftal op het aankomende WK in Qatar. De middenvelder van Ajax kan de mindere situatie in Amsterdam naast zich neerleggen om zich vervolgens te focussen op Oranje.

Toch geeft Berghuis tegenover Voetbal International aan dat de mindere periode bij Ajax ook bij Oranje nog even besproken werd. 'Natuurlijk praat je met je clubgenoten nog even over Ajax, maar dat is nu wel voorbij. We hopen met het team een mooi WK te gaan draaien.'

Berghuis gaat met vertrouwen het WK in. Bondscoach Louis van Gaal heeft al meerdere keren uitgesproken dat hij van mening is dat Oranje wereldkampioen kan worden. Van Gaal heeft ook het geloof in de selectie weten te krijgen. 'Intern is de trainer daar vanaf het begin mee bezig geweest. Hij is onze leider, als hij dit uitspreekt gaat het leven en ga je erin geloven.'

Eerder dit jaar kwam er nieuws naar buiten over de ziekte van Van Gaal. Berghuis heeft de bondscoach meteen beterschap gewenst. Het antwoord van Van Gaal deed veel met de Oranje-international. 'Toen bekend werd dat de bondscoach ziek was, heb ik hem in een appje beterschap gewenst. Zijn antwoord was: "Dank je wel. Ik hoop dat je klaar bent om wereldkampioen te worden." Dat kwam wel aan, moet ik zeggen', aldus Berghuis.

Verschillende posities Berghuis

Bij Ajax heeft Berghuis afgelopen seizoenen al op meerdere posities moeten spelen. Zo was de creatieveling niet alleen actief op het middenveld, ook is Berghuis actief geweest als rechtsbuiten. Bij Oranje focust Berghuis zich ook op meerdere posities. 'In dit systeem zijn dat de nummer 8 en de nummer 10 positie', vertelt de Ajacied.

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.