Bailey: 'Ajax is er altijd voor mij geweest'

door Robin Ridder 50

Bron AS

Bailey: 'Ajax is er altijd voor mij geweest'

door Robin Ridder 50

Bron AS

Laatst geüpdatet

Leon Bailey praat in aanloop naar de wedstrijd Ajax - Aston Villa lovend over Ajax. De Jamaicaan was meerdere malen dicht bij een transfer naar Amsterdam, maar speelt inmiddels voor Aston Villa. Bailey kent veel mensen binnen Ajax en heeft warme gevoelens bij de club uit de hoofdstad.

Op de persconferentie van woensdagmiddag krijgt Bailey een aantal vragen over Ajax. Dit alles heeft te maken met het feit dat de Jamaicaan een aantal keren dicht bij een overstap naar Ajax was. De aanvaller moet lachen als hij vragen over Ajax krijgt. 'Dat is een hele pittige eerste vraag', grapte de buitenspeler. 'Het was dicht bij. Ik heb een goede relatie met Ajax en ken de technische leiding. Ajax is er voor me geweest toen ik nog een jonge speler was. Veel mensen weten dat niet, maar ik was hier al voordat ik prof was. Ajax heeft op de achtergrond veel gedaan.'

Ajax was altijd in beeld

'Bijvoorbeeld het papierwerk in orde maken zodat ik in Europa kon spelen', vervolgde Bailey. 'Ajax is voor mij altijd in beeld geweest. Ik heb ook altijd veel steun gehad van de supporters, maar het is er nooit van gekomen. Ik ben gewoon verder gegaan met mijn carrière en nu ben ik hier. Ik kijk ernaar uit om tegen ze te spelen.' Eerder zei Craig Butler, zaakwaarnemer van Bailey, al dat de transfer afkaatste. 'We waren steeds heel dicht bij, maar de final push van Ajax ontbrak.'

Het duel tussen Ajax en Aston Villa begint donderdagavond om 18.45 uur en wordt gespeeld in de Johan Cruijff ArenA. Een week later, op donderdag 14 maart, vindt de return plaats in Birmingham. De winnaar plaatst zich voor de kwartfinales van de Conference League.

Ontvang nu 50 of 100 keer je inzet terug als Ajax niet verliest van Aston Villa!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.