Baas blij met zijn goal: 'Dat was wel een tijdje geleden'

door Timo Suur 7

Bron Ajax.nl

Baas blij met zijn goal: 'Dat was wel een tijdje geleden'

door Timo Suur 7

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Youri Baas is blij dat Jong Ajax revanche heeft kunnen nemen na de zware verliespartij tegen FC Eindhoven (5-1), zo zegt hij in gesprek met Ajax.nl. De beloftenploeg wist overtuigend met 2-6 te winnen van NAC Breda en de linksachter wist sinds lange tijd weer het net te vinden.

De spelers van Jong Ajax waren gebrand om te winnen na de 5-1 nederlaag tegen FC Eindhoven. Baas heeft weinig meegekregen van de wedstrijd tegen de Eindhovenaren. 'Ik moet wel zeggen dat ik niet de hele wedstrijd heb gezien, want de pot werd niet live uitgezonden, maar een 5-1 zegt natuurlijk wel iets. Het is dan wel extra lekker dat je de volgende wedstrijd met 6-2 weet te winnen', zo zegt hij. 'Ik denk dat het verschil is met afgelopen vrijdag dat we vandaag onze kansen afmaakten.' De beloftenploeg wilde revanche nemen na het pak slaag tegen FC Eindhoven en dit is uiteindelijk gelukt. 'Iedereen was teleurgesteld na de vorige wedstrijd. Vandaag was iedereen gebrand om het te herstellen.'

Baas was tevreden over zijn eigen wedstrijd en wist eindelijk weer een keer te scoren voor Jong Ajax. 'Ik heb een prima wedstrijd gespeeld en een doelpunt gemaakt, dat was wel een tijdje geleden', zo zegt de linksachter. Hij komt terug van vier maanden blessureleed en hoopt nu weer veel wedstrijden te spelen. 'Ik heb de laatste twee wedstrijden weer gespeeld en ritme opgedaan. Nu hard blijven werken en dan komen de kansen bij het eerste elftal vanzelf weer.

Vos is tevreden over Baas

Jong Ajax-trainer Dave Vos is tevreden over de instelling van Baas. De linksachter zit dicht tegen het eerste elftal aan en dit heeft ook gevolgen voor zijn spel bij de beloftenploeg. 'Youri klopt op de deur bij het eerste elftal. Hij zit daar in de selectie en we verwachten veel van hem. Het verwachtingspatroon vanuit de staf naar hem is hoog en dan is het mooi om te zien dat hij het zo oppakt', zo zegt de oefenmeester. Aankomende vrijdag wacht voor Jong Ajax een thuiswedstrijd tegen de nummer drie Almere City.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.