AZ hoorde niets van Ajax: 'Weet niet of ze geïnformeerd hebben bij Tijjani'

door BadembaBarrie 28

Bron ESPN

AZ hoorde niets van Ajax: 'Weet niet of ze geïnformeerd hebben bij Tijjani'

door BadembaBarrie 28

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Ajax heeft zich niet bij AZ gemeld voor Tijjani Reijnders. De Amsterdammers zouden interesse hebben in de middenvelder van de Alkmaarders en bij de speler al voorzichtig geïnformeerd hebben of hij een eventuele overstap ziet zitten. In het AFAS Stadion vernamen ze echter nog niets van Ajax, zo vertelt technisch directeur Max Huiberts aan ESPN.

'Ik weet niet of ze bij Tijjani hebben geïnformeerd', stelt Huiberts, als hem naar de situatie van Reijnders gevraagd wordt. Zelf heeft hij in ieder geval nog geen telefoontje uit Amsterdam ontvangen. 'Het is wel gebruikelijk dat clubs met elkaar contact hebben. Dat is niet gebeurd. Ik weet niet of dat nog niet is, want ik werk bij AZ, niet bij Ajax. Dus die vraag zou je aan hun moeten stellen.' Huiberts snapt wel dat Reijnders aan grotere clubs gelinkt wordt. 'Op het moment dat spelers goed presteren – en dat doet Tijjani al eventjes – en je kan op dit soort podia (Europees voetbal, red.) spelen, komt er automatisch interesse vanuit andere competities.'

Of het tot een overgang van Reijnders naar Ajax komt, zal moeten blijken. Mochten de Amsterdammers zich melden, zal AZ de deur in ieder geval niet per definitie dichtgooien. Bij sommigen bestaat rond de Alkmaarders het idee dat ze geen zaken wensen te doen met Ajax, maar dat berust op een misverstand, stelt Huiberts. 'Ik heb nooit gezegd dat wij geen spelers verkopen aan Ajax, of welke andere club dan ook. Ik zeg altijd dat het heel raar is dat, als je van clubs wil winnen in je eigen competitie, je dan je beste spelers verkoopt aan die clubs.'

'Verkopen wel minder spelers aan Ajax'

Daarmee wil Huiberts dus een misverstand de wereld uit helpen. Daarbij wijst hij ook op de afgelopen transferzomer. 'Je noemt net het voorbeeld van Owen Wijndal, dus het is al eens eerder gebeurd. En in het verleden is het ook al eens vaker gebeurd.' Toch betekent dat niet dat AZ aan de lopende band spelers zal verkopen aan Ajax, of andere Nederlandse topclubs. 'Het wordt minder, daar ben ik wel eerlijk in. Omdat we zelf ook op een hoger niveau acteren', aldus de technisch directeur.

Denk jij dat Ajax zondag wint van Feyenoord? Zet in en ontvang 1,75 keer je inzet terug als de drie punten in Amsterdam blijven!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.